Hoppa till innehållet
Kålsoppa

Kålsoppa

Tärnat kött av lantgris 400 g

4

15min tillagningstid + 2h 15min total tid

Lätt

Kan något smaka bättre än en soppa på kål och rejäla köttbitar en kall vinterdag?

Ingredienser

Kålsoppa

Instruktioner

Strimla kålen. Skala och finhacka löken. Skala moroten och strimla.

Bryn köttet i en oljad panna. Fyll på med kål, lök och morot.

Smaksätt med tomatpuré, buljongtärning, mejram, salt och svartpeppar.

Häll i vatten så att det täcker ingredienserna.

Låt blandningen puttra på medelvärme i ett par timmar. Kålsoppan blir egentligen bara bättre ju längre den får mysa.

Tips

Förbered en traditionell gammaldags kålsoppa av köttfärs genom att ersätta biffarna i receptet med samma mängd gris-nötmaletkött.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 500 g
Energi 285 kJ / 68 kcal 1426 kJ / 341 kcal
Fett 3.2 g 15.9 g
- varav mättat fett 1.1 g 5.5 g
Kolhydrat 4.7 g 23.3 g
- varav sockerarter 4.5 g 22.3 g
Protein 4 g 22 g
Fiber 1.5 g 7.5 g
Salt 0.6 g 2.9 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

fixa receptet steg-för-steg

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan