Kålsoppa
Kan något smaka bättre än en soppa på kål och rejäla köttbitar en kall vinterdag?
4
130 min
Ingredienser
-
- 400 g Tärnat kött av lantgris
- 1 litet vitkålshuvud
- 1 msk tomatpuré
- 1 lök
- 1 morot
- Mejram
- salt och peppar
- 1 köttbuljongtärning
- vatten
Kålsoppa — Gör så här
-
- Bryn grisköttet. Skiva kålen och hacka de andra ingredienserna.
- Tillsätt allt i en kastrull och låt sjuda på medelhög värme i ett par timmar. Kålsoppan blir ännu godare om den får badda länge.
“Hos oss görs strimlor och tärningar alltid av finländskt kött som inte varit nedfryst vid något tillfälle. Vi tillsätter inte heller något vatten. Och visst bryns de vackert och klumpar inte heller ihop sig i stekpannan.”
Kai, produktutvecklare