Kålsoppa
2h 15min (varav 15min aktiv)
4
Lätt
Ingredienser
Kålsoppa
- 1 pkt Snellman Tärnat kött av lantgris 400 g
- 1 kg vitkål
- 1 msk tomatpuré
- 1 lök
- 2 morötter
- 1 msk mejram
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 1 buljongtärning
- vatten att koka
- 2 msk sirap
Instruktioner
Strimla kålen. Skala och finhacka löken. Skala moroten och strimla.
Bryn köttet i en oljad panna. Fyll på med kål, lök och morot.
Smaksätt med tomatpuré, buljongtärning, mejram, salt och svartpeppar.
Häll i vatten så att det täcker ingredienserna.
Låt blandningen puttra på medelvärme i ett par timmar. Kålsoppan blir egentligen bara bättre ju längre den får mysa.
Tips
Förbered en traditionell gammaldags kålsoppa av köttfärs genom att ersätta biffarna i receptet med samma mängd gris-nötmaletkött.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 500 g | |
---|---|---|
Energi | 285 kJ / 68 kcal | 1426 kJ / 341 kcal |
Fett | 3.2 g | 15.9 g |
- varav mättat fett | 1.1 g | 5.5 g |
Kolhydrat | 4.7 g | 23.3 g |
- varav sockerarter | 4.5 g | 22.3 g |
Protein | 4 g | 22 g |
Fiber | 1.5 g | 7.5 g |
Salt | 0.6 g | 2.9 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.