Kaalikeitto

Kaalikeitto kunnon lihapaloista

Tämä maukas kaalikeitto on tehty kunnon lihapaloista, jotka antavat keitolle erityisen herkullisen maun. Kaalikeitto on terveellinen ja herkullinen ruoka, joka maistuu varmasti koko perheelle. Monelle kaalikeitto saattaa tuoda mieleen myös dieetit ja laihduttamisen, mutta tällä lihaisalla reseptillä tehtynä soppa ei takuulla jätä ruokailijoita vihaisiksi! Keittoa on helppo valmistaa myös suuremmalle porukalle.
Kokeile, tarjoile ja ilahduta muut ruokailijat. Tällä ohjeella onnistut varmasti!

4 130 min

Ainekset

  • 400 g Maatiaispossun palapaistia
  • 1 pieni valkokaalinkerä
  • 1 rkl tomaattisosetta
  • 1 sipuli
  • 2 porkkanaa
  • meiramia
  • suolaa ja pippuria
  • 1 lihaliemikuutio
  • vettä

Kaalikeitto — Ohje

  1. Ruskista sianliha. Suikaloi kaali ja pilko muut ainekset.
  2. Lisää kaikki kattilaan ja ja lisää vettä niin että ainekset peittyvät.
  3. Anna kiehua keskilämmöllä parisen tuntia. Kaalikeitto vain paranee kuta kauemmin saa hautua.

Vinkki!

Kokeile myös tehdä perinteinen vanhanajan kaalikeitto jauhelihasta korvaamalla reseptistä palapaistilihat samalla määrällä Kunnon sika-nauta jauhelihaa.

Tarttuiko kaupasta mukaan isompi kaalinpää, josta riittäisi helposti toisenkin ruoan aineksiksi? Tutustu kaalikeiton lisäksi myös muiden kaaliruokaklassikoiden resepteihin:

Suikaleet ja kuutiot

“Meillä suikaleet ja kuutiot tehdään aina pakastamattomasta suomalaisesta lihasta eikä niihin lisätä vettä tai käytetä ruiskusuolausta. Ja kyllähän ne ruskistuu kauniisti ja pysyy irtonaisina pannulla.”

Kai, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit