Kaalikeitto
2h 15min (josta aktiivista 15min)
4
Helppo
Ainekset
Kaalikeitto
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun palapaisti 400 g
- 1 kg valkokaalia
- 1 rkl tomaattipyrettä
- 1 kpl sipulia
- 2 kpl porkkanaa
- 1 rkl meiramia
- 1 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- 1 kpl lihaliemikuutiota
- vettä keittämiseen
- 2 rkl siirappia
Ohje
Suikaloi kaali. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori porkkana ja leikkaa se viipaleiksi.
Ruskista liha kattilassa öljyssä. Lisää kaali, sipuli ja porkkanat.
Mausta tomaattipyreellä, lihaliemikuutiolla, meiramilla, suolalla ja mustapippurilla.
Lisää vettä sen verran, että ainekset peittyvät.
Anna kiehua keskilämmöllä parisen tuntia. Kaalikeitto vain paranee, mitä kauemmin se saa hautua.
Vinkkejä
Kaalikeittoon sopii mainiosti myös Kunnon jauheliha!
Suosittelemme kokeilemaan myös herkullista kaalilaatikkoa ja erinomaisia kaalikääryleitämme, joista molemmista löytyy myös helpo vaihevideo.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 500 g | |
---|---|---|
Energia | 285 kJ / 68 kcal | 1426 kJ / 341 kcal |
Rasva | 3.2 g | 15.9 g |
- josta tyydyttynyttä | 1.1 g | 5.5 g |
Hiilihydraatit | 4.7 g | 23.3 g |
- josta sokereita | 4.5 g | 22.3 g |
Proteiini | 4 g | 22 g |
Ravintokuitu | 1.5 g | 7.5 g |
Suola | 0.6 g | 2.9 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.
Kokkaa resepti vaiheittain
Kaalikeitto on karjalainen perinneherkku
Kaalikeitto on Suomessa tunnettu karjalaisena perinneherkkuna. Kaalikeitto on perinteistä herkkua myös Venäjällä ja venäläinen kaalikeitto, štši, onkin Venäjän kansallisruoka. Kaalikeitto on ollut historian saatossa suosittua sapuskaa etenkin syrjäseuduilla, sillä kaalikeitto on erittäin ravitseva ja C-vitamiinipitoinen ruoka.
Kaalikeitto on maukas ja edullinen arkiruoka
Kaalikeittoa voi kerralla tehdä isommankin satsin, sillä se vain paranee vanhetessaan. Kaalikeitosta tulee sitä maukkaampaa, mitä pidempään sen antaa hautua. Kaalikeittoon on myös kätevä käyttää esimerkiksi kaalikääryleistä ylijäänyt kaali.