Kassler i ugn med söt kryddsmet
Kasslerbit av lantgris ca 1,5 kg4h 10min (varav 10min aktiv)
4
Lätt
Ingredienser
Kassler i ugn
Kryddpasta
- 4 msk honung
- 4 tsk senappulver
- 2 tsk provence örtmix
- 2 tsk svartpeppar
- 1.5 tsk salt
Instruktioner
- Ta ut kasslern i rumstemperatur en timme före tillredning.
- Rör ihop smetingredienserna och massera in smeten på köttets yta.
- Stick in en köttermometer i köttet och stek i ugn, 125-150 °C, i ca 3 timmar tills köttermometern visar 80 °C
- Låt steken vila 15 minuter innan den skärs upp tvärs över fibrerna.
Näringsinnehåll
| / 100g | / servering 150 g | |
|---|---|---|
| Energi | 1190136 kJ / 285650 kcal | 1785204 kJ / 428475 kcal |
| Fett | 19065.7 g | 28598.5 g |
| - varav mättat fett | 6529 g | 9793.5 g |
| Kolhydrat | 5661 g | 8491.5 g |
| - varav sockerarter | 5443 g | 8164.5 g |
| Protein | 22809 g | 34213 g |
| Fiber | 88.3 g | 132.5 g |
| Salt | 908.5 g | 1362.8 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
