Hoppa till innehållet
Kassler i ugn med söt kryddsmet

Kassler i ugn med söt kryddsmet

Kasslerbit av lantgris ca 1,5 kg

4h 10min (varav 10min aktiv)

4

Lätt

Lantgrisens kassler skapar grunden för en fantastisk måltid, bara man är på sin vakt med ett par detaljer. Det lönar sig att ta ut köttet i rumstemperatur en timme innan tillredning. Vid kryddningen är det din egen smak som får styra, men nedan hittar du ett fungerande koncept för en kryddsmet från oss på Snellman.

Ingredienser

Kassler i ugn
Kryddpasta
  • 4 msk honung
  • 4 tsk senappulver
  • 2 tsk provence örtmix
  • 2 tsk svartpeppar
  • 1.5 tsk salt

Instruktioner

  1. Ta ut kasslern i rumstemperatur en timme före tillredning.
  2. Rör ihop smetingredienserna och massera in smeten på köttets yta.
  3. Stick in en köttermometer i köttet och stek i ugn, 125-150 °C, i ca 3 timmar tills köttermometern visar 80 °C
  4. Låt steken vila 15 minuter innan den skärs upp tvärs över fibrerna.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 150 g
Energi 1190136 kJ / 285650 kcal 1785204 kJ / 428475 kcal
Fett 19065.7 g 28598.5 g
- varav mättat fett 6529 g 9793.5 g
Kolhydrat 5661 g 8491.5 g
- varav sockerarter 5443 g 8164.5 g
Protein 22809 g 34213 g
Fiber 88.3 g 132.5 g
Salt 908.5 g 1362.8 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Lantgrisens kassler skapar grunden för en fantastisk måltid, bara man är på sin vakt med ett par detaljer. Det lönar sig att ta ut köttet i rumstemperatur en timme innan tillredning. Vid kryddningen är det din egen smak som får styra, men nedan hittar du ett fungerande koncept för en kryddsmet från oss på Snellman.

Kommentera, ge ett tips eller ställ en fråga

* Obligatoriska fält

Spara

Till inköpslistan