Kebab och kebabsås
4
4h 30min total tid
Medel
Ingredienser
Kebab och kebabsås
- 2 pkt Snellman Stekmalet kött av nöt 7 % 400 g
- 3 msk herbamare örtsalt
- 2 msk grovmald svartpeppar
Kebabsås
- 1 lök
- 1 röd paprika
- 1 burk tomatpuré
- 2 vitlökslyftor
- 4 msk sirap
- 2 msk senap
- 2 msk balsamico
- 2 tsk basilika
- 2 tsk oregano
- 2 tsk grovmald svartpeppar
- 1 tsk chili
- 2 dl olja
Instruktioner
Kebab
Sätt maletkött och kryddorna i en mixer (med kniv). Blanda väl, så att luften försvinner ur degen och så att du får en tät massa. Forma en boll av degen och tryck ut luften. Sätt degen på folie och rulla den till en tät stång. Tryck några hål i bottnen med en kniv, så att överloppsvätskan kan rinna ut. Stek kebaben i 100 grader i ca 4 timmar och låt det dra en stund innan servering.
Kebabsås
Hacka lök och paprika, tillsätt kryddorna. Kör ingredienserna i mixern, och tillsätt olja lite i taget. Låt blandas en stund. Om du vill ha en jämnare sås, använd stavmixer.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 270 g | |
---|---|---|
Energi | 1320 kJ / 318 kcal | 3565 kJ / 858 kcal |
Fett | 23.6 g | 63.8 g |
- varav mättat fett | 3.8 g | 10.3 g |
Kolhydrat | 9 g | 24.2 g |
- varav sockerarter | 8.2 g | 22.3 g |
Protein | 16 g | 44 g |
Fiber | 0.9 g | 2.5 g |
Salt | 0.2 g | 0.6 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.