Knackkorvssås
4
25min tillagningstid + 25min total tid
Lätt
Ingredienser
Knackkorvssås
- 1 pkt Snellman Riktig knackkorv i naturtarm 400 g
- 2 msk sojasås
- 1 lök
- 2 msk smör
- 1 dl vetemjöl
- 8 dl vatten
- 1 tsk paprikapulver
- 0.5 tsk grovmald svartpeppar
- 50 g smör
Instruktioner
Skär knackkorven i bitar. Skala och hacka löken. Bryn löken och knackkorvarna i fett och ställ till sidan.
Värm fett i panna och tillsätt mjöl. Bryn under omrörning med en träslev tills blandningen fått passligt med färg.
Fyll på vatten sakteligen under ständig omrörning tills såsen är passligt tjock. Krydda blandningen med soja, paprikapulver samt vit- och svartpeppar.
Lägg i korven och löken och låt blandningen puttra ännu en stund. Smaka av så du är nöjd!
Servera knackkorvsåsen med kokt potatis eller mos och en fräsch grönsallad.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 300 g | |
---|---|---|
Energi | 693 kJ / 167 kcal | 2079 kJ / 502 kcal |
Fett | 13.7 g | 41.2 g |
- varav mättat fett | 6.6 g | 19.9 g |
Kolhydrat | 4.5 g | 13.5 g |
- varav sockerarter | 0.4 g | 1.3 g |
Protein | 6 g | 17 g |
Fiber | 0.4 g | 1.1 g |
Salt | 1.3 g | 3.9 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.