Korv-baconplättar

Makkara-pekonipannukakut 1

Ca. 8 stora eller 20 små plättar. Goda, oberoende av mängd. Antingen som mellanmål eller salt kvällsbit.

6

Ingredienser

  • 2 dl vete- eller bovetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 kruka oregano eller mejram
  • 1 kruka ruccola
  • 4 dl mjölk eller vichyvatten
  • 2 ägg
  • 150 g Snellman Riktig bacon
Till stekning:
  • 50 g smör och olja
Till ytan:
  • 5 Snellman All natural Chorizo korv
Sås:
  • 2 mosade mogna avokador
  • 1 hackad röd chili
  • 1 liten lök
  • saft från en lime
  • 0.5 kruka hackad gräslök
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk malen svartpeppar
  • 1 msk olivolja

Korv-baconplättar — Gör så här

  1. Mät upp mjöl, salt, socker, hackade oreganoblad och ruccola i en skål. Hacka bacon och stek upp lätt. T illsätt ägg och hackat bacon. Blanda noggrant om och låt degen jäsa en kvart.
  2. Skiva korven. Blanda ingredienserna till avokadosåsen.
  3. Stek stora eller små plättar av degen, sätt korvskivorna på degen och sväng när stekytan har fått en vacker färg.
  4. Servera med avokadosåsen.
Korvar All Natural

”Våra All Natural-produkter är helt tillsatsfria. Det kanske låter enkelt, men det innebar många års arbete för att få produkterna så bra som vi ville ha dem. Lösningen var i slutändan att tillsätta ännu mera kött och testa olika kryddblandningar. Nu kan man enkelt konstatera att det minsann lönade sig.”

Kim, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer