Korv-baconplättar
Ca. 8 stora eller 20 små plättar. Goda, oberoende av mängd. Antingen som mellanmål eller salt kvällsbit.
6
Ingredienser
-
- 2 dl vete- eller bovetemjöl
- 1 tsk salt
- 1 tsk socker
- 1 kruka oregano eller mejram
- 1 kruka ruccola
- 4 dl mjölk eller vichyvatten
- 2 ägg
- 150 g Snellman Riktig bacon
- Till stekning:
-
- 50 g smör och olja
- Till ytan:
-
- 5 Snellman All natural Chorizo korv
- Sås:
-
- 2 mosade mogna avokador
- 1 hackad röd chili
- 1 liten lök
- saft från en lime
- 0.5 kruka hackad gräslök
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk malen svartpeppar
- 1 msk olivolja
Korv-baconplättar — Gör så här
-
- Mät upp mjöl, salt, socker, hackade oreganoblad och ruccola i en skål. Hacka bacon och stek upp lätt. T illsätt ägg och hackat bacon. Blanda noggrant om och låt degen jäsa en kvart.
- Skiva korven. Blanda ingredienserna till avokadosåsen.
- Stek stora eller små plättar av degen, sätt korvskivorna på degen och sväng när stekytan har fått en vacker färg.
- Servera med avokadosåsen.
”Våra All Natural-produkter är helt tillsatsfria. Det kanske låter enkelt, men det innebar många års arbete för att få produkterna så bra som vi ville ha dem. Lösningen var i slutändan att tillsätta ännu mera kött och testa olika kryddblandningar. Nu kan man enkelt konstatera att det minsann lönade sig.”
Kim, produktutvecklare