Köttbullegyros med broccolini och snabbpicklad rödlök
20min
4
Medel
Ingredienser
Broccolini med vitlök
- 200 g broccolini
- 1 vitlökslyftor
- 1 msk olja för stekning
- 1 några nypor salt
- 10 g smör
Tzatziki
- 0.5 gurka
- 300 g turkisk yoghurt
- 1 vitlökslyftor
- 0.5 tsk salt
- 1 svartpeppar
- 1 tsk vitvinsvinäger
Snabbpicklad rödlök
- 1 rödlök
- 2 msk ättika
- 1 tsk socker
- 1 några nypor salt
- 1 svartpeppar
Dessutom
- 4 pitabröd
- 1 pkt Snellman Riktiga köttbullar 300 g
- 150 g fetaost
- 50 g rucolasallad
Instruktioner
Börja med den snabbpicklade rödlöken. Skala rödlöken och skär i tunna skivor. Ställ i en skål och rör i övriga ingredienser. Ställ åt sidan för att ta smak.
Tillred din tzatziki. Riv gurkan grovt. Kläm ur överlopps vätska ur gurkan och rör ner i den turkiska yoghurten. Riv eller hacka vitlöken fint och rör ner i burken. Krydda med salt, peppar och en skvätt vinäger och ställ i kylskåpet för att ta smak.
Lägg köttbullarna i en stekpanna och stek på medeltemperatur i 5–7 minuter eller så länge det tar för bullarna att bli ordentligt varma. Flytta till sidan och tillred nu broccolini. Stänk en skvätt olja i pannan och lägg i broccolinin. Fyll på med en finhackad eller krossad vitlöksklyfta. Häll i lite vatten i pannan och täck över med lock för en dryg minut. Tag av locket och krydda med salt och peppar. Tillsätt en bit smör om du vill, det ger broccolinin bra smak och en vacker glans. Plocka broccolinin av pannan då den ännu har lite spänst.
Värm pitabröden enligt föreskrifterna på förpackningen. Halvera och fyll på. Rulla ihop pitabrödet och avnjut omedelbart. Om du använder XL pitabröd kan du skära upp lite längs kanten och fylla på brödet.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 400 g | |
---|---|---|
Energi | 850 kJ / 203 kcal | 3400 kJ / 814 kcal |
Fett | 11.2 g | 45 g |
- varav mättat fett | 5 g | 20.1 g |
Kolhydrat | 17.4 g | 69.5 g |
- varav sockerarter | 2.5 g | 9.9 g |
Protein | 8 g | 33 g |
Fiber | 1.6 g | 6.4 g |
Salt | 1.2 g | 4.8 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.