Hoppa till innehållet
Köttfärsquesadillas

Köttfärsquesadillas

Malet kött av nöt 10 % 400 g

4

30min total tid

Lätt

Väntar ni gäster? Släng ihop några matiga quesadillas till gänget! Vi har fyllt våra quesadillas med tacokryddad köttfärs, ost, paprika och fräsch ruccola. Några andra förslag på kompanjoner till färsen är Snellmans bacon, majs, fetaost, skivad avokado eller tomater. Ett perfekt sätt att ta tillvara rester ur kylen, med andra ord.

Ingredienser

Köttfärsquesadillas
Kryddning
  • 0.2 tsk salt
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk svartpeppar
Fyllning
  • 6 stora tortillabröd
  • 150 g riven ost
  • 1 röd paprika
  • 0.5 kruka rucola

Instruktioner

Hetta upp lite olja i en stekpanna och bryn köttfärsen.
Tillsätt kryddorna och ca 0,5 dl vatten, låt färsen småputtra tills vattnet kokat bort. Smaka av.
Lägg ut tre tortillabröd och bred ut en deciliter ost på varje bröd.
Strö över köttfärsen, paprikaskivor och ruccolablad och strö över ytterligare ett lager ost.
Lägg på de sista tortillabröden som lock.
Värm upp en stekpanna till medelvärme och stek quesadillasen några minuter på varje sida, tills osten smält och quesadillan håller ihop.
Skär quesadillan i trekanter och servera.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 250 g
Energi 913 kJ / 218 kcal 2282 kJ / 544 kcal
Fett 9.2 g 22.9 g
- varav mättat fett 4.6 g 11.5 g
Kolhydrat 18 g 45.1 g
- varav sockerarter 1.1 g 2.7 g
Protein 15 g 38 g
Fiber 1.4 g 3.5 g
Salt 0.4 g 1.1 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan