Köttfärsquesadillas
4
30min total tid
Lätt
Ingredienser
Köttfärsquesadillas
Kryddning
- 0.2 tsk salt
- 2 tsk spiskummin
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk svartpeppar
Fyllning
- 6 stora tortillabröd
- 150 g riven ost
- 1 röd paprika
- 0.5 kruka rucola
Instruktioner
Hetta upp lite olja i en stekpanna och bryn köttfärsen.
Tillsätt kryddorna och ca 0,5 dl vatten, låt färsen småputtra tills vattnet kokat bort. Smaka av.
Lägg ut tre tortillabröd och bred ut en deciliter ost på varje bröd.
Strö över köttfärsen, paprikaskivor och ruccolablad och strö över ytterligare ett lager ost.
Lägg på de sista tortillabröden som lock.
Värm upp en stekpanna till medelvärme och stek quesadillasen några minuter på varje sida, tills osten smält och quesadillan håller ihop.
Skär quesadillan i trekanter och servera.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 250 g | |
---|---|---|
Energi | 913 kJ / 218 kcal | 2282 kJ / 544 kcal |
Fett | 9.2 g | 22.9 g |
- varav mättat fett | 4.6 g | 11.5 g |
Kolhydrat | 18 g | 45.1 g |
- varav sockerarter | 1.1 g | 2.7 g |
Protein | 15 g | 38 g |
Fiber | 1.4 g | 3.5 g |
Salt | 0.4 g | 1.1 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.