Hoppa till innehållet
Köttfärssoppa med tomater & örter

Köttfärssoppa med tomater & örter

Stekmalet kött av nöt 7 % 400 g

4

10min tillagningstid + 20min total tid

Lätt

En enkel köttfärssoppa som piffats upp med färska tomater och örter. Detta ger ett extra smakrikt spad till köttfärsen som smakar riktigt lyxigt.

Ingredienser

Köttfärssoppa med tomater & örter
  • 1 pkt Snellman Stekmalet kött av nöt 7 % 400 g
  • 1 lök
  • 3 vitlökslyftor
  • 1 msk rypsolja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk torkad timjam
  • 5 tomat
  • 8 dl vatten
  • 2 buljongtärning
  • 5 potatis
  • 1 morötter
  • 1 dl strimlad färsk persilja
  • 1 dl färsk basilika (hackad)

Instruktioner

Skala och hacka lök och vitlök fint. Värm en stor gryta och fräs löken mjuk i rypsolja. Tillsätt köttfärsen och bryn den samtidigt som du kryddar med salt, peppar, paprikapulver och timjan. Hacka tomaterna grovt och rör ned i köttfärsen. Häll på vatten och smula ned buljongtärningarna.
Låt soppan koka upp medan du skalar potatis och skär dem i tärningar. Skala moroten och skär den i slantar. Tillsätt rotsakerna till det kokande spadet och låt småputtra under lock i 20 minuter. Hacka örterna och rör ned. Smaka av med ytterligare salt och peppar om det behövs.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 500 g
Energi 236 kJ / 56 kcal 1181 kJ / 282 kcal
Fett 2.2 g 11.2 g
- varav mättat fett 0.8 g 3.8 g
Kolhydrat 3.8 g 18.8 g
- varav sockerarter 1.5 g 7.5 g
Protein 5 g 23 g
Fiber 1.5 g 7.4 g
Salt 0.7 g 3.6 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan