Köttfärssoppa med tomater & örter
4
10min tillagningstid + 20min total tid
Lätt
Ingredienser
Köttfärssoppa med tomater & örter
- 1 pkt Snellman Stekmalet kött av nöt 7 % 400 g
- 1 lök
- 3 vitlökslyftor
- 1 msk rypsolja
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk torkad timjam
- 5 tomat
- 8 dl vatten
- 2 buljongtärning
- 5 potatis
- 1 morötter
- 1 dl strimlad färsk persilja
- 1 dl färsk basilika (hackad)
Instruktioner
Skala och hacka lök och vitlök fint. Värm en stor gryta och fräs löken mjuk i rypsolja. Tillsätt köttfärsen och bryn den samtidigt som du kryddar med salt, peppar, paprikapulver och timjan. Hacka tomaterna grovt och rör ned i köttfärsen. Häll på vatten och smula ned buljongtärningarna.
Låt soppan koka upp medan du skalar potatis och skär dem i tärningar. Skala moroten och skär den i slantar. Tillsätt rotsakerna till det kokande spadet och låt småputtra under lock i 20 minuter. Hacka örterna och rör ned. Smaka av med ytterligare salt och peppar om det behövs.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 500 g | |
---|---|---|
Energi | 236 kJ / 56 kcal | 1181 kJ / 282 kcal |
Fett | 2.2 g | 11.2 g |
- varav mättat fett | 0.8 g | 3.8 g |
Kolhydrat | 3.8 g | 18.8 g |
- varav sockerarter | 1.5 g | 7.5 g |
Protein | 5 g | 23 g |
Fiber | 1.5 g | 7.4 g |
Salt | 0.7 g | 3.6 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.