Köttmästarens tortilla

Köttmästarens tortilla

Tortillas är alltid lika gott och uppskattat. Söker du variation till traditionella köttfärstortillas föreslår vi att du testar vårt goda tortillarecept. Köttmästarens tortilla görs med saftiga, mörade filébiffar av Lantgris och läckra fyllningar. Avnjut i gott sällskap!

4

Ingredienser

  • 1 pkt Mörad filébiff av Lantgris
  • 0.75 tsk salt
  • 0.5 msk malen vitpeppar
  • 0.25 tsk chiliflarn
  • 1 msk matolja
  • 4 dl köttbuljong
  • 1 lök
  • 4 vitlöksklyftor
Till grillning:
  • 1 dl grillsås
Till servering:
  • 0.25 rödkål
  • 0.5 rödlök
  • 2 vårlökar
  • saften från ½ citron
  • salt, mängd enligt smak
  • nymalen svartpeppar, mängd enligt smak
  • 1 tsk rinnande honung eller muscovadosirap
Sås
  • 150 g crème fraiche
  • 1.5 msk sambal oelek
  • 4 stora fullkornstortilla
Maatiaispossun mureutettu fileepihvi

Köttmästarens tortilla — Gör så här

  1. Krydda filébiffarna med salt, vitpeppar och en nypa chiliflarn. Låt köttet stå i rumstemperatur i 30 minuter. Bryn köttbitarna i olja i stekpanna och flytta dem till en liten ugnsform. Häll köttbuljongen i formen tillsammans med den hackade löken och vitlöksklyftorna. Täck formen med folie eller ett lock. Stek i ugnen i 160 °C 2-2 ½ timme. Låt kylas. Ta upp filébiffarna ur buljongen, pensla ytan med valfri grillsås och grilla bitarna tills de fått en krispig brun yta. Skär sedan köttet i skivor.
  2. Strimla rödkålen tunt med antingen osthyvel eller skärmaskin. Skiva den halva rödlöken och hacka vårlökarna. Blanda grönsakerna, tillsätt citronsaft, kryddor och honung eller sirap
  3. Blanda crème fraiche och samba oelek till en sås
  4. Värm tortillabröden och fyll dem med kålsalladen, köttet och chili-crème fraichesåsen.

Tips!

Biffar-Snellman

“En bra biff är mör och saftig. Till våra biffar används alltid finländsk gris och nöt från våra egna familjegårdar. Köttet skärs för hand och inget vatten tillsätts. Här finns biffar för alla smaker.”

Ove, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept