Lihamestarin tortilla
5
30min työaika | 3t kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Lihamestarin tortilla
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun fileepihvi 5 kpl 550 g
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 rkl jauhettua valkopippuria
- 0.25 tl chilihiutaleita
- 1 rkl öljyä
- 4 dl lihalientä
- 1 kpl sipulia
- 4 kpl valkosipulinkynttä
Grillaukseen
- 1 dl grillauskastiketta
Tarjoiluun
- 200 g punakaalia
- 0.5 kpl punasipulia
- 2 kpl kevätsipulia
- 0.5 kpl sitruunasta puristettua mehua
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl rouhittua mustapippuria
- 1 tl juoksevaa hunajaa
- 6 kpl isoa tortillaa
Kastike
- 150 g ranskankermaa
- 1.5 rkl sambal oelek-maustetahnaa
Ohje
Mausta fileepihvit suolalla, valkopippurilla ja hippusella chililastuja. Anna lihan seistä huoneenlämmössä puolisen tuntia. Ruskista fileepihvit öljytyllä pannulla ja nosta pieneen uunivuokaan. Kaada vuokaan lihaliemi ja lisää silputtu sipuli ja valkosipulinkynnet. Peitä vuoka kannella tai foliolla. Paista uunissa 160 asteessa 2–2 ½ tuntia. Anna jäähtyä. Nosta fileepihvit liemestä, sivele pintaan makusi mukaista grillauskastiketta ja grillaa kunnes pinta on sopivan ruskea ja rapea
Viipaloi punakaali hienoksi esimerkiksi juustohöylällä. Viipaloi myös puna- ja kevätsipuli. Sekoita viipaloidut kasvikset ja lisää sitruunamehu, mausteet ja hunaja tai siirappi
Valmista kastike sekoittamalla crème fraiche ja samba oelek
Lämmitä tortillalätyt ja täytä kaalisalaatilla, viipaloidulla plumalla ja kastikkeella.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 360 g | |
---|---|---|
Energia | 586 kJ / 140 kcal | 2110 kJ / 503 kcal |
Rasva | 6 g | 21.7 g |
- josta tyydyttynyttä | 2.2 g | 7.8 g |
Hiilihydraatit | 11.9 g | 42.7 g |
- josta sokereita | 1.7 g | 6.3 g |
Proteiini | 9 g | 32 g |
Ravintokuitu | 1.1 g | 4.1 g |
Suola | 0.7 g | 2.4 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.