Köttpirog i långpanna
1h (varav 30min aktiv)
5
Lätt
Ingredienser
Köttpirog i långpanna
- 1 pkt Snellman Malet kött av gris och nöt 23 % 400 g
- 500 g smördeg
- 2.5 dl couscous
- 2.5 dl vatten
- 0.5 buljongtärning
- 2 lök
- 1 morötter
- 1 msk olja för stekning
- 1 tsk torkad timjam
- 1 tsk salt
- 1 msk sojasås
- 1 ägg
- 0.5 tsk svartpeppar
- 0.5 dl sesamfrön
Instruktioner
Tina smördegsplattorna. Mät upp couscous i en värmetålig skål. Koka upp vattnet och smula ner en bujongtärning. Häll den varma buljongen över couscousgrynen och rör om. Låt stå medan du gör köttfärsfyllningen.
Skala och hacka löken fint. Skala moroten och riv den på grova sidan av rivjärnet. Värm upp oljan i en stekpanna och fräs löken och morotsrivet i en minut. Tillsätt köttfärsen och bryn. Krydda med timjan, salt och peppar samt sojasås. Ta stekpannan av värmen. Riv upp couscousen med en gaffel (enligt anvisningar på paketet) och rör sedan ner grynen i köttfärsfyllningen. Låt svalna.
Rada ut hälften av smördegsplattorna (1 pkt) i en ugnsform klädd med bakplåtspapper. Pressa ihop dem, eller kavla ut dem, till en rektangel. Fördela köttfärsfyllningen ovanpå. Täck med resterande smördegsplattor. Pensla ovansidan med ett uppvispat ägg och dekorera med sesamfrön.
Grädda i 200 grader i ca 30 minuter, tills smördegen fått en vacker färg.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 260 g | |
---|---|---|
Energi | 1352 kJ / 324 kcal | 3515 kJ / 843 kcal |
Fett | 20.5 g | 53.2 g |
- varav mättat fett | 8.9 g | 23.2 g |
Kolhydrat | 23.5 g | 61.2 g |
- varav sockerarter | 1.4 g | 3.6 g |
Protein | 11 g | 29 g |
Fiber | 2.1 g | 5.4 g |
Salt | 0.9 g | 2.4 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.