Peltilihapiirakka

Peltilihapiirakka

Peltilihapiirakka on retrosuosikki, joka on tehnyt viime aikoina uuden paluun. Olennainen osa maukasta peltilihapiirakkaa on herkullinen täyte. Niinpä Snellmanin tuoreesta, pakastamattomasta lihasta valmistettu Kunnon jauheliha onkin luonnollinen valinta osaksi reseptiä. Tämä peltilihapiirakka saa uusia jännitäviä vivahteita kuskus-suurimoista ja porkkanaraasteesta.

5

Ainekset

  • 400 g Kunnon Sika-nauta jauhelihaa
  • 500 g voitaikinaa
  • 2.5 dl kuskus-suurimoita
  • 2.5 dl vettä
  • 0.5 lihaliemikuutiota
  • 2 sipulia
  • 1 iso porkkana
  • 1 rkl öljyä paistamiseen
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 kananmuna
  • mustapippuria maun mukaan
  • seesaminsiemeniä

Peltilihapiirakka — Ohje

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  2. Sulata voitaikinalevyt. Mittaa kuskus kuumuutta kestävään astiaan. Keitä vesi ja murenna sekaan puolikas lihaliemikuutio. Kaada kuuma lihaliemi kuskussuurimoiden päälle ja sekoita hyvin. Jätä imeytymään siksi aikaa kun valmista peltilihapiirakan täytteen.
  3. Kuori sipuli ja silppua hienoksi. Kuori porkkana ja raasta karkeaksi raasteeksi. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota sipulihaketta ja porkkanaraastetta noin minuutin ajan.
  4. Lisää jauheliha ja ruskista. Mausta timjamilla, suolalla, pippurilla ja soijakastikkeella. Ota paistinpannu pois liedeltä. Revi kuskus irtonaiseksi haarukalla pakkauksen ohjeiden mukaisesti ja lisää suurimot sitten jauhelihaseokseen. Anna täytteen jäähtyä.
  5. Muodosta peltilihapiirakan pohja asettelemalla puolet voitakinalevyistä suorakulmioksi (1 pkt) leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan tai pellille. Painele levyjen väliin jäävät raot yhteen.
  6. Jaa täyte pohjan päälle. Peittele täyte lopuilla voitaikinalevyillä ja voitele pinta kananmunalla. Koristele lopuksi seesaminsiemenillä ja paista noin 30 minuuttia, kunnes peltilihapiirakan pinta on saanut kauniin kullanruskean värin.

Arvioi

Jaa

Kommentit