Kräming korvsoppa med smältost
4
20min tillagningstid + 35min total tid
Lätt
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Ost knackkorv 350 g
- 2 rova
- 3 morötter
- 1 palsternacka
- 3 potatis
- 100 g rotselleri
- 1 bit purjo
- 1 kruka persilja
- 2 Grönsaksbuljongtärning
- 200 g smältost
- 2 l vatten
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk grovmald svartpeppar
- 2 tsk olja för stekning
Instruktioner
Skär knackkorven i bitar och bryn lätt i en kastrull med olja. Skala majrova, morötter, palsternacka och selleri och skär i tärningar. Skölj potatisen och skär i klyftor. Lägg rotsaker och vatten i kastrull och tillsätt buljong, salt och peppar.
Koka i ca. 15 minuter tills rotsakerna mjuknat. Fyll på med smältost och strimlad purjo.
Finhackade persiljan sätter ännu pricken över i:et.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 600 g | |
---|---|---|
Energi | 257 kJ / 62 kcal | 1540 kJ / 371 kcal |
Fett | 4.4 g | 26.2 g |
- varav mättat fett | 1.9 g | 11.5 g |
Kolhydrat | 2 g | 12 g |
- varav sockerarter | 1 g | 6.2 g |
Protein | 3 g | 19 g |
Fiber | 0.9 g | 5.3 g |
Salt | 0.9 g | 5.2 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.