Hoppa till innehållet
Krispig kålsallad med smak av Thailand

Krispig kålsallad med smak av Thailand

(2)
Kommentarer
Krispig wienerschnitzel av lantgris 2 st 340 g

45min (varav 15min aktiv)

3

Lätt

Vad sägs om lite sydostasiatisk inspiration på salladstallriken? En bädd av krispig sallad bestående av kål, äpple och gurka marineras i thai-anda och toppas med läckert panerade bitar av griskött. Du kan enkelt tillreda Snellmans wienerschnitzel i air fryer, stekpanna eller i ugnen. Garnera slutligen din sallad med limemajonnäs, koriander och salta nötter.
Vad sägs om lite sydostasiatisk inspiration på salladstallriken? En bädd av krispig sallad bestående av kål, äpple och gurka marineras i thai-anda och toppas med läckert panerade bitar av griskött. Du kan enkelt tillreda Snellmans wienerschnitzel i air fryer, stekpanna eller i ugnen. Garnera slutligen din sallad med limemajonnäs, koriander och salta nötter.

fixa receptet steg-för-steg

1

Skala löken och skär till ringar.

2

Halvera gurkan och avlägsna fröna med en sked. Skiva gurkan.

3

Skär tunna strimlor av vitkålen med antingen vass kniv eller osthyvel.

4

Skär små strimlor av äpplet.

5

Halvera körsbärstomaterna.

6

Finhacka koriandern och spara för garneringen.

7

Tillred marinaden. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka chilin och avlägsna fröna om så önskas.

8

Lägg vitlök, chili och rörsocker i en mortel och krossa till en grov pasta. Du kan också använda stavmixer.

9

Riv i skalet från en lime och kläm även i saften. Tillsätt soja och olja och rör om.

10

Blanda marinaden i salladen och låt ta smak i en halvtimme.

11

Tillred såsen. Blanda ihop majonnäs, samt rivet skal och saft av lime.

12

Pensla in biffarna med olja på bägge sidor.

13

Stek i air fryer på 180 grader i ca. 12 minuter.

14

Strimla den färdiga schnitzeln.

15

Lägg salladen i ett serveringsfat och toppa med den strimlade schnitzeln.

16

Avrunda med saltnötter, sås och koriander.

Kommentera, ge ett tips eller ställ en fråga

* Obligatoriska fält