Krispig kålsallad med smak av Thailand
45min (varav 15min aktiv)
3
Lätt
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Krispig wienerschnitzel av lantgris 2 st 340 g
- 0.5 dl olja för stekning
Sallad
- 1 syrligt äpple
- 0.5 gurka
- 250 g vitkål
- 150 g körsbärstomat
- 1 rödlök
- 1 koriander
Marinaden
- 1 vitlökslyftor
- 1 röd chili,mild
- 1 msk rörsocker
- 1 lime
- 1 msk sojasås
- 1 msk olja
Sås
- 3 msk lätt majonnäs
- 1 lime
Dessutom
- 0.5 dl salta nötter
- koriander eller persilja
Instruktioner
Tillred salladen. Skala löken och skär till ringar. Skär små strimlor av äpplet. Halvera gurkan och avlägsna fröna med en sked. Skiva gurkan. Skär tunna strimlor av vitkålen med antingen vass kniv eller osthyvel. Halvera körsbärstomaterna. Finhacka koriandern och spara för garneringen, kombinera övriga ingredienser i en skål.
Tillred marinaden. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka chilin och avlägsna fröna om så önskas. Lägg vitlök, chili och rörsocker i en mortel och krossa till en grov pasta. Du kan också använda stavmixer. Riv i skalet från en lime och kläm även i saften. Tillsätt soja och olja. Blanda marinaden i salladen och låt ta smak i en halvtimme.
Tillred schnitzlarna i air fryer. Pensla in biffarna med olja på bägge sidor och stek i 180 grader i ca. 12 minuter. Strimla den färdiga schnitzeln. Du kan också tillreda biffarna i ugnen, pensla och stek då i 225 grader i ca. 15 minuter.
Tillred såsen. Blanda ihop majonnäs, samt rivet skal och saft av lime.
Lägg salladen i ett serveringsfat och toppa med den strimlade schnitzeln. Avrunda med saltnötter, sås och koriander.
Tips
Biffarna kan även stekas i panna i rikligt med olja i 2 minuter/halva eller i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 450 g | |
---|---|---|
Energi | 494 kJ / 118 kcal | 2222 kJ / 532 kcal |
Fett | 6.4 g | 28.6 g |
- varav mättat fett | 0.8 g | 3.4 g |
Kolhydrat | 8.3 g | 37.6 g |
- varav sockerarter | 4.5 g | 20.3 g |
Protein | 6 g | 28 g |
Fiber | 1.3 g | 6 g |
Salt | 0.6 g | 2.9 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.