Krispig wok av lantgris
30min
6
Medel
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Snabba och krispiga filéskivor av lantgris 300 g
- 400 g nudlar
- 120 g kålrot
- 100 g rotselleri
- 2 morötter
- 200 g vitkål
- 100 g bladkål
- 1 grapefrukt
- 0.5 dl rypsolja
Sås
- 1 grapefrukt
- 2 tsk chilikastiketta
- 2 msk soijakastiketta
- 50 g rå ingefära
- 50 g Mangopuré
Instruktioner
Börja med såsen. Riv skalad ingefära och kläm saften ur grapefrukten. Rör ihop såsingredienserna i en skål.
Skala och strimla rotsakerna. Skär vitkålen i tunna strimlor och riv även grönkålen i små bitar. Skala grapefrukten med kniv och skär fruktköttet i mindre segment och avlägsna samtidigt hinnorna.
Stek dina strimlade rotsaker krispiga i stekpanna. Tillsätt grönkål och fortsätt steka. Avsluta med vitkålen och stek ännu någon minut.
Tillred nudlarna enligt föreskriften på förpackningen.
Lägg rejält med olja i pannan och stek filéskivorna vackert gyllenbruna (ca. 2 min per sida). Lyft skivorna ur pannan och låt extra fett dra av på ett hushållspapper.
Slutför wokreceptet genom att röra ihop nudlarna med såsen. Strimla filéskivorna över portionen och varva med fruktköttet av grapefrukt.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 300 g | |
---|---|---|
Energi | 588 kJ / 140 kcal | 1764 kJ / 419 kcal |
Fett | 3.2 g | 9.6 g |
- varav mättat fett | 0.4 g | 1.3 g |
Kolhydrat | 18.9 g | 56.7 g |
- varav sockerarter | 3.4 g | 10.1 g |
Protein | 7 g | 20 g |
Fiber | 4.3 g | 12.9 g |
Salt | 0.7 g | 2.2 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.