
Krispig wok av lantgris
Snabba och krispiga filéskivor av lantgris 300 g30min
6
Medel
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Snabba och krispiga filéskivor av lantgris 300 g
- 400 g nudlar
- 120 g kålrot
- 100 g rotselleri
- 2 morötter
- 200 g vitkål
- 100 g bladkål
- 1 grapefrukt
- 0.5 dl rypsolja
Sås
- 1 grapefrukt
- 2 tsk chilikastiketta
- 2 msk soijakastiketta
- 50 g rå ingefära
- 50 g Mangopuré
Instruktioner
-
Börja med såsen. Riv skalad ingefära och kläm saften ur grapefrukten. Rör ihop såsingredienserna i en skål.
-
Skala och strimla rotsakerna. Skär vitkålen i tunna strimlor och riv även grönkålen i små bitar. Skala grapefrukten med kniv och skär fruktköttet i mindre segment och avlägsna samtidigt hinnorna.
-
Stek dina strimlade rotsaker krispiga i stekpanna. Tillsätt grönkål och fortsätt steka. Avsluta med vitkålen och stek ännu någon minut.
-
Tillred nudlarna enligt föreskriften på förpackningen.
-
Lägg rejält med olja i pannan och stek filéskivorna vackert gyllenbruna (ca. 2 min per sida). Lyft skivorna ur pannan och låt extra fett dra av på ett hushållspapper.
-
Slutför wokreceptet genom att röra ihop nudlarna med såsen. Strimla filéskivorna över portionen och varva med fruktköttet av grapefrukt.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 300 g | |
---|---|---|
Energi | 588 kJ / 140 kcal | 1764 kJ / 419 kcal |
Fett | 3.2 g | 9.6 g |
- varav mättat fett | 0.4 g | 1.3 g |
Kolhydrat | 18.9 g | 56.7 g |
- varav sockerarter | 3.4 g | 10.1 g |
Protein | 7 g | 20 g |
Fiber | 4.3 g | 12.9 g |
Salt | 0.7 g | 2.2 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.