Skala och finfördela vitlöken, gör samma med löken och ingefäran. Tag fröna ur chilin och hacka, vill du ha eldigare smak lägger du extra chili. Hacka citrongräset i små 1-2 cm bitar. Tvätta limen och riv skalet. Skär små stickor av länkkkorven, ca. ½ x 3 cm.
Smält sockret på låg värme i en kastrull. Tillsätt sen fisksåsen och blanda väl. Tillsätt korven och rör om. Kasta i lök, vitlök, chili, citrongräs och bladen av kaffir lime. Låt sjuda i tio minuter så korven tar smak av såsen och tillsät slutligen limeskal, saft från en lime och några varv ur pepparkvarnen. Smaka och lägg sist i koriandern. Rätten är redo att serveras med kokat ris och shiitake- och paprikaröran.
Tag bort frön ur paprikan och skär i 1 cm x 4 cm strimlor. Halvera de strörsta svamparna och stek shiitaken och paprikan i lite olja under ständigf omrörning. Lägg sist i sesamfrön samt lite salt och peppar.
Egentligen kan du göra en dubbelsats av allt, för det här kommer att ha god åtgång!