Lenkkimakkara goes Aasia

1

Lenkkimakkara saa uutta potkua ja raikkautta aasialaisilla mausteilla. Herkullinen annos valmistuu nopeasti helpon kasvislisäkkeen ja riisin kanssa. Tämä resepti oli mukana Kunnon lenkkimakkara -reseptihaasteessa 2013, ja on Heleen´s Hobbies -blogin tekemä.

2

Ainekset

  • 0.5 pkt Kunnon lenkkimakkara 500 g
  • 75 g palmusokeria (n. ¾ dl), tai vaaleaa muscovado- tai ruokosokeria
  • 4 rkl kalakastiketta (Thai fish sauce)
  • 0.5 soolovalkosipuli
  • 0.5 tuore punainen chili, keskikokoinen
  • 1 sitruunaruoho
  • 2 cm pätkä tuoretta inkivääriä
  • 1 limen kuori
  • 0.5 limen mehu
  • 1 salottisipuli
  • 2 kaffirlimen lehteä (kuivattua tai pakastettua)
  • pippuria
  • 0.5 dl tuoretta korianteria silputtuna
Lisäksi:
  • 1 rasia siitakesieniä
  • 1 suippopaprika (tai tavallinen)
  • 0.5 dl seesaminsiemeniä
  • suolaa
  • pippuria
Kunnon lenkkimakkara 1

Lenkkimakkara goes Aasia — Ohje

  1. Kuori ja hienonna valkosipuli, kuori ja silppua sipuli. Kuori ja hienonna inkivääri. Poista chilistä siemenet ja hienonna. Tulisen ystävä laittaa chiliä enemmän. Katko sitruunaruoho parin sentin palasiksi. Pese lime ja raasta kuori. Poista lenkkimakkarasta kuori ja leikkaa se n. ½ x 3 cm tikkumaisiksi paloiksi
  2. Sulata sokeri miedolla lämmöllä kattilassa. Kun se on sulanut, lisää kalakastike ja sekoita hyvin. Lisää lenkkimakkara ja sekoita se hyvin kastikkeeseen. Lisää sipuli, valkosipuli, chili, sitruunaruoho ja kaffirlimen lehdet ja sekoita. Anna hautua keskilämmöllä kymmenisen minuuttia, niin että makkara saa makua kastikkeesta. Lisää lopuksi limen kuori, mehu ja muutama kierros pippurimyllystä. Tarkista maku. Sekoita lopuksi joukkoon tuore korianteri ja tarjoile keitetyn riisin ja siitakepaprikalisukkeen kanssa
  3. Poista paprikasta siemenet ja suikaloi n. 1 cm x 4 cm suikaleiksi. Pilko suurimmat sienet kahtia. Lämmitä tilkka öljyä pannulla ja kypsennä sienet ja paprika nopeasti käännellen. Lisää lopuksi seesaminsiemenet, hiukan suolaa ja pippuria
  4. Keitä riisi ohjeen mukaan. Suolaton riisi ja vähäsuolainen kasvislisuke komppaavat hyvin hiukan suolaisempaa makkarakastiketta. Lime, kaffirlime ja sitruunaruoho tuovat ruokaan ihanaa raikkautta korianterin kanssa. Kannattaakin tehdä saman tien tupla-annos, sillä tämä viedään käsistä!
Kunnon lenkkimakkarat

”Mietittiin, että kyllähän niinkin perisuomalaisen tuotteen kuin lenkkimakkaran voi tehdä paremmin. Ja näin syntyi ajatus Kunnon lenkistä, jossa on erityisen paljon suomalaista lihaa ja niin vähän lisäaineita kuin mahdollista. Maistamalla me tätä itsekin testattiin ja hyväksi havaittiin.”

Robert, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä