Hoppa till innehållet
Lantlig sallad

Lantlig sallad

Snabba stekstrimlor av nöt 250 g

25min

2

Lätt

En matig och rejäl sallad finns på mångas önskelista vid lunchtid. Med våra snabba stekstrimlor tillreder du enkelt och smidigt ett ordentligt mål, med en läcker sås som pricken över i:et.

Ingredienser

Lantlig sallad
Sås
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 1 tsk dijon- senap
  • 1 tsk honung
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Instruktioner

Koka äggen i 5-7 minuter, lägg i kallt vatten och svala, skala. Skär äggen i två halvor.

Färdigställ såsen genom att blanda ihop alla ingredienser. Bryn köttet gyllenbrunt på stekpanna och ställ till sidan och vänta.

Skiva svamparna och skär bort den torra träiga delen av bönorna. Stek champinjonerna på pannan några minuter tills ytan börjar få färg. Tillsätt bönor och körsbärstomater och låt sjuda ännu en stund.

Riv sallad åt dig i ett fat, häll över dina stekta grönsaker, köttet och de halverade äggen. Häll såsen lätt över salladen och toppa med persilja.

Servera med rostat bröd.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 400 g
Energi 548 kJ / 131 kcal 2190 kJ / 525 kcal
Fett 7.4 g 29.8 g
- varav mättat fett 1.7 g 6.7 g
Kolhydrat 6 g 24 g
- varav sockerarter 1.9 g 7.7 g
Protein 9 g 37 g
Fiber 1.5 g 6 g
Salt 0.8 g 3 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

fixa receptet steg för steg

kolla hela receptvideon

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan