Lantlig sallad
25min
2
Lätt
Ingredienser
Lantlig sallad
- 1 pkt Snellman Snabba stekstrimlor av nöt 250 g
- 2 tsk olja
- 2 ägg
- 100 g grön böna
- 100 g bruna champinjoner
- 100 g körsbärstomat
- 1 romansallad
- 0.25 persilja
- 2 ljust bröd
Sås
- 2 tsk rödvinsvinäger
- 1 tsk dijon- senap
- 1 tsk honung
- 2 msk olivolja
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
Instruktioner
Koka äggen i 5-7 minuter, lägg i kallt vatten och svala, skala. Skär äggen i två halvor.
Färdigställ såsen genom att blanda ihop alla ingredienser. Bryn köttet gyllenbrunt på stekpanna och ställ till sidan och vänta.
Skiva svamparna och skär bort den torra träiga delen av bönorna. Stek champinjonerna på pannan några minuter tills ytan börjar få färg. Tillsätt bönor och körsbärstomater och låt sjuda ännu en stund.
Riv sallad åt dig i ett fat, häll över dina stekta grönsaker, köttet och de halverade äggen. Häll såsen lätt över salladen och toppa med persilja.
Servera med rostat bröd.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 400 g | |
---|---|---|
Energi | 548 kJ / 131 kcal | 2190 kJ / 525 kcal |
Fett | 7.4 g | 29.8 g |
- varav mättat fett | 1.7 g | 6.7 g |
Kolhydrat | 6 g | 24 g |
- varav sockerarter | 1.9 g | 7.7 g |
Protein | 9 g | 37 g |
Fiber | 1.5 g | 6 g |
Salt | 0.8 g | 3 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.