Lantlig sallad

Lämmin maalaissalaatti

En matig och rejäl sallad finns på mångas önskelista vid lunchtid. Med våra snabba stekstrimlor tillreder du enkelt och smidigt ett ordentligt mål, med en läcker sås som pricken över i:et.

2 25

Ingredienser

  • 250 g Snellman snabba stekstrimlor av nöt 250 g
  • 2 tsk olja för steknin
  • 2 st ägg
  • 100 g bruna championjoner
  • 100 g gröna bönor
  • 100 g körsbärstomater
  • 1 kruka Romaine-sallad
  • 0,25 kruka färsk persilja
  • 2 skivor ljust bröd (toast)
Sås
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 1 tsk helkornssenap
  • 1 tsk honung
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar

Lantlig sallad — Gör så här

  1. Koka äggen i 5-7 minuter, lägg i kallt vatten och svala, skala. Skär äggen i två halvor.
  2. Färdigställ såsen genom att blanda ihop alla ingredienser. Bryn köttet gyllenbrunt på stekpanna och ställ till sidan och vänta.
  3. Skiva svamparna och skär bort den torra träiga delen av bönorna. Stek champinjonerna på pannan några minuter tills ytan börjar få färg. Tillsätt bönor och körsbärstomater och låt sjuda ännu en stund.
  4. Riv sallad åt dig i ett fat, häll över dina stekta grönsaker, köttet och de halverade äggen. Häll såsen lätt över salladen och toppa med persilja.
  5. Servera med rostat bröd.
Strimlor och tärningar

“Hos oss görs strimlor och tärningar alltid av finländskt kött som inte varit nedfryst vid något tillfälle. Vi tillsätter inte heller något vatten. Och visst bryns de vackert och klumpar inte heller ihop sig i stekpannan.”

Kai, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer