Lämmin maalaissalaatti

Lämmin maalaissalaatti

Ruokaisa salaatti on korkealla monen toivomuslistalla lounasaikaan. Naudan nopeilla paistisuikaleilla ravitset itsesi ja ystäväsi yllättävän nopeasti! Kokonaisuuden kruunaa herkullinen ja hunajainen kastike!

2 25

Ainekset

  • 250 g Snellman Naudan nopeat paistisuikaleet 250 g
  • 2 tl öljyä paistamiseen
  • 2 kpl kananmunaa
  • 100 g ruskeita herkkusieniä
  • 100 g vihreitä papuja
  • 100 g kirsikkatomaatteja
  • 1 ruukku roomansalaattia
  • 0,25 ruukku persiljaa
  • 2 viipaletta vaaleaa leipää
Kastike
  • 2 tl punaviinietikkaa
  • 1 tl kokojyväsinappia
  • 1 tl hunajaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria

Lämmin maalaissalaatti — Ohje

  1. Keitä kananmunia kiehuvassa vedessä noin 5–7 min. Siirrä kylmään veteen ja kuori ne. Halkaise munat.
  2. Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Ruskista lihat pannulla öljyssä kauniin värisiksi ja siirrä lautaselle odottamaan.
  3. Viipaloi herkkusienet ja leikkaa papujen tyvestä kuiva osa pois. Paista herkkusieniä pannulla muutama minuutti, kunnes ne ovat saaneet pintaansa hieman väriä. Lisää pannulle pavut ja kirsikkatomaatit. Jatka kypsennystä vielä hetki.
  4. Kokoa salaatti repimällä salaatti tarjoiluastiaan. Lisää päälle paistetut kasvikset, liha ja halkaistut munat. Valuta kastiketta salaatin päälle. Koristele persiljalla.
  5. Tarjoa salaatti paahdetun leivän kanssa.
Suikaleet ja kuutiot

“Meillä suikaleet ja kuutiot tehdään aina pakastamattomasta suomalaisesta lihasta eikä niihin lisätä vettä tai käytetä ruiskusuolausta. Ja kyllähän ne ruskistuu kauniisti ja pysyy irtonaisina pannulla.”

Kai, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit