Leverbiffar med maletkött
Stekmalet kött av nöt 7 % 400 g30min
8
Lätt
Kunnon jauhelihaa ja tuoretta kotimaista naudan maksaa. Tällä reseptillä saat mehevät ja hieman mieddomasti maksan makuiset jauhemaksapihvit.
Ingredienser
Leverbiffar med maletkött
- 1 pkt Snellman Nötlever i bit ca 500 g
- 1 pkt Snellman Stekmalet kött av nöt 7 % 400 g
- 5 ansjovis
- 3 ägg
- 0.5 dl grädde
- 2 lök
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk pepparmix
- 1 msk smör
Instruktioner
- Om du har en hel leverbit kan du mala den i hushållsassistenten.
- Skala löken, riv eller sätt med levern i hushållsassistenten.
- Blanda alla ingredienserna och stek i smör i stekpanna.
- Stek dessa i ugn i 225 grader i ca 20 minuter.
Näringsinnehåll
| / 100g | / servering 140 g | |
|---|---|---|
| Energi | 656 kJ / 157 kcal | 919 kJ / 220 kcal |
| Fett | 8 g | 11.1 g |
| - varav mättat fett | 3.1 g | 4.4 g |
| Kolhydrat | 3.2 g | 4.4 g |
| - varav sockerarter | 0.9 g | 1.3 g |
| Protein | 18 g | 25 g |
| Fiber | 0.2 g | 0.2 g |
| Salt | 0.7 g | 1 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
Kunnon jauhelihaa ja tuoretta kotimaista naudan maksaa. Tällä reseptillä saat mehevät ja hieman mieddomasti maksan makuiset jauhemaksapihvit.