Lövbiff med grillsmör, rostade rotsaker och ugnstomater
1h 15min (varav 30min aktiv)
2
Lätt
Ingredienser
Lövbiff med grillsmör, rostade rotsaker och ugnstomater
- 1 pkt Snellman Lövbiff av nöt ytterfilé 2 st 240 g
- 1 msk smör
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
Maustevoi
- 125 g rumsvarmt smör
- 10 soltorkad tomat
- 1 vitlökslyftor
- 1 tsk paprikapulver
- 1 några nypor salt
- 1 svartpeppar
Rostade rotsaker
- 2 potatis
- 1 morötter
- 0.5 kålrot
- 1 palsternacka
- 1 msk balsamico
- 1 tsk rinnande honung
- 1 msk olja
- 2 tsk torkad timjam
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
Ugnstomater
- 250 g körsbärstomat
- 0.5 dl olja
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 225°C och ta fram lövbiffarna i rumstemperatur.
Skala och skär rotfrukterna i 2-3 cm stora bitar. Lägg på en bakpappersklädd plåt eller i en liten ugnssäker form. Ringla över balsamvinäger, honung och olja. Krydda med timjan, salt och peppar. Blanda runt. Rosta rotfrukterna i ugnen ca 30 minuter, tills de är mjuka med lite tuggmotstånd.
Finhacka tomaterna till smöret. Blanda samman med pressad vitlöksklyfta och rumsvarmt smör. Krydda och smaka av. Fördela smöret på ett ark plastfolie och forma till en stång. Ställ i kylen att kallna och skär sedan i skivor.
Lägg tomaterna i en ugnsform. Ringla generöst med olivolja över tomaterna, salta och peppra. Stek i ugnen tills de mjuknat och fått färg, ca 15 minuter beroende på storlek.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 500 g | |
---|---|---|
Energi | 1010 kJ / 244 kcal | 5050 kJ / 1219 kcal |
Fett | 20.3 g | 101.4 g |
- varav mättat fett | 8.3 g | 41.7 g |
Kolhydrat | 7.9 g | 39.6 g |
- varav sockerarter | 5 g | 25.2 g |
Protein | 7 g | 34 g |
Fiber | 2.5 g | 12.4 g |
Salt | 1.3 g | 6.4 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.