Lövgris
5
20min tillagningstid + 1h total tid
Lätt
Ingredienser
Lövgris
- 1 pkt Snellman Filébiff av lantgris 5 st 550 g
- 2 msk smör
- 1 tsk salt
- 1 tsk paprikapulver
- 0.5 tsk svartpeppar
Kryddpasta
- 50 g naturell färskost
- 4 vitlökslyftor, krossade
- 1 tsk örtkryddblandning
- 0.5 tsk honung
Ugnsgrönsaker
- 2 paprikaringar som garnering
- 3 morötter
- 2 rödlök
- 10 potatis
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk grovmald svartpeppar
- 2 msk olja
- 1 msk sirap
- 2 rosmarinkvistar
Instruktioner
Förbered grönsakerna genom att skölja och skära dem i bitar, lägg i en ugnsform. Tillsätt kryddor, sirap, olja och styckade rosmalinblad. Blanda.
Grädda i ugnen på 180 grader i ungefär 45 minuter. Rör om ett par gånger. Blanda ingredienserna för kryddpastan.
Då grönsakerna är färdiga, hetta upp fettet i en stekpanna, bulta köttet en aning och stek tills de fått en vacker färg på båda sidorna.
Portionera skivorna på grönsakerna. Tillsätt kryddor och kryddpasta. Njut!
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 350 g | |
---|---|---|
Energi | 443 kJ / 106 kcal | 1549 kJ / 370 kcal |
Fett | 4.6 g | 16.2 g |
- varav mättat fett | 1.8 g | 6.2 g |
Kolhydrat | 7.6 g | 26.5 g |
- varav sockerarter | 2.2 g | 7.6 g |
Protein | 8 g | 28 g |
Fiber | 0.9 g | 3 g |
Salt | 0.8 g | 2.7 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.