Hoppa till innehållet
Lövgris

Lövgris

5

20min tillagningstid + 1h total tid

Lätt

Snellmans filébiffar av lantgris mognar snabbt och passar mycket bra med ugnsgrönsaker och en egengjord kryddpasta. Lite omväxling till receptet fås genom att byta ut grönsakerna eller att ändra på ingredienserna i kryddpastan.

Ingredienser

Lövgris
  • 1 pkt Snellman Filébiff av lantgris 5 st 550 g
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk svartpeppar
Kryddpasta
  • 50 g naturell färskost
  • 4 vitlökslyftor, krossade
  • 1 tsk örtkryddblandning
  • 0.5 tsk honung
Ugnsgrönsaker
  • 2 paprikaringar som garnering
  • 3 morötter
  • 2 rödlök
  • 10 potatis
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 2 msk olja
  • 1 msk sirap
  • 2 rosmarinkvistar

Instruktioner

Förbered grönsakerna genom att skölja och skära dem i bitar, lägg i en ugnsform. Tillsätt kryddor, sirap, olja och styckade rosmalinblad. Blanda.
Grädda i ugnen på 180 grader i ungefär 45 minuter. Rör om ett par gånger. Blanda ingredienserna för kryddpastan.
Då grönsakerna är färdiga, hetta upp fettet i en stekpanna, bulta köttet en aning och stek tills de fått en vacker färg på båda sidorna.
Portionera skivorna på grönsakerna. Tillsätt kryddor och kryddpasta. Njut!

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 350 g
Energi 443 kJ / 106 kcal 1549 kJ / 370 kcal
Fett 4.6 g 16.2 g
- varav mättat fett 1.8 g 6.2 g
Kolhydrat 7.6 g 26.5 g
- varav sockerarter 2.2 g 7.6 g
Protein 8 g 28 g
Fiber 0.9 g 3 g
Salt 0.8 g 2.7 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan