Hoppa till innehållet
Maletkött-tomatpaj

Maletkött-tomatpaj

Stekmalet kött av nöt 7 % 400 g

1h

6

Medel

Här har vi maletköttpajernas kung. Herr Snellmans recept, varsågod!

Ingredienser

Botten
  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 dl riven ost
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 dl mjölk
Fyllning
  • 1 pkt Snellman Stekmalet kött av nöt 7 % 400 g
  • 1 lök
  • 1 vitlökslyftor
  • 200 g passerade tomater
  • 2 tsk basilika
  • 0.5 tsk pizzakrydda
  • 1 svartpeppar
  • 1 nypa vitpeppar
  • 3 tsk chilikastiketta
  • 10 körsbärstomat
  • 3 dl riven ost
Äggmjölk
  • 2 ägg
  • 2 dl grädde

Instruktioner

Knåda ingredienserna till bottnen med fingrarna och tryck ut degen i en form med löstagbart botten. Förstek bottnen i ugnen i ca 8 minuter i 200 °C. Bryn den hackade löken i stekpanna, tillsätt maletkött och låt brynas. Tillsätt den krossade vitlöken, den passérade tomaten och kryddorna. Häll på bottnen, placera ut den halverade körsbärstomaterna och tillsätt den rivna osten. Blanda ägg och grädde och häll på till sist. Stek i 175 grader i ca 45 minuter.
Herr Snellmans recept, varsågod!

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 260 g
Energi 990 kJ / 238 kcal 2575 kJ / 618 kcal
Fett 15.5 g 40.4 g
- varav mättat fett 8.3 g 21.6 g
Kolhydrat 11.8 g 30.6 g
- varav sockerarter 2.4 g 6.2 g
Protein 11 g 29 g
Fiber 0.9 g 2.2 g
Salt 0.6 g 1.5 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan