Jauhelihapiirakka tomaatilla

Arvostelu tuotteesta: 0 / 5
Jauhelihapiirakka tomaatilla 1

Jauhelihapiirakka maistuu koko perheelle ja kelpaa vaikka viikonlopun kevyeksi lounaaksi. Paseeratun tomaatin sekä kirsikkatomaattien lisäksi tämä jauhelihapiirakka saa makunsa Herra Snellmanin Kunnon paistijauhelihasta, joka valmistetaan suomalaisesta, gm-vapaasta naudan sisä-, ulko-, kulma- ja paahtopaistista. Kuten kaikki Kunnon jauhelihamme, myös Kunnon paistijauheliha tehdään käsinleikatusta, pakastamattomasta lihasta ja siksi voit huoletta pakastaa loput, mikäli koko jauhelihapiirakka ei tule syödyksi..

6 60 min

Ainekset

Pohja
  • 125 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0.5 dl juustoraastetta
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 dl kylmää maitoa
Täyte
  • 400 g Kunnon paistijauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 200 g paseerattua tomaattia
  • 2 tl basilikaa
  • 1 ripaus pizzamaustetta
  • 1 ripaus mustapippuria
  • 1 ripaus valkopippuria
  • 3 tl chilikastiketta
  • 10 kirsikkatomaattia
  • 3 dl juustoraastetta
Munamaito
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl kermaa

Tee näin

  1. Nypi pohjan ainekset ja painele taikina irtopohjavuokaan
  2. Esipaista pohja uunissa noin 8 min 200 °C
  3. Kuullota pilkottu sipuli pannulla, lisää jauheliha ja anna ruskistua. Lisää murskattu valkosipuli, paseerattu tomaatti ja mausteet
  4. Kaada pohjan päälle, asettele kirsikkatomaatin puolikkaat ja lisää juustoraaste
  5. Sekoita kanamuna ja kerma keskenään ja kaada lopuksi päälle
  6. Kypsennä jauhelihapiirakka 175 asteessa noin 45 min
  7. Anna jauhelihapiirakan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
  8. Herra Snellmanin resepti, ole hyvä!
Kunnon jauheliha

”Mietittiin, että millaisesta jauhelihasta sitä itse tykkää laittaa ruokaa ja saatiin idea Kunnon jauhelihasta, joka tehdään pelkästään pakastamattomasta lihasta. Parasta tässä on se tuoreen lihan raikas maku ja tuoksu.”

Kim, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä