Jauhelihapiirakka
Tomaattinen jauhelihapiirakka maistuu koko perheelle ja kelpaa vaikka viikonlopun kevyeksi lounaaksi. Paseeratun tomaatin sekä kirsikkatomaattien lisäksi tämä herkullinen jauhelihapiirakka saa makunsa Herra Snellmanin Kunnon paistijauhelihasta, joka valmistetaan suomalaisesta, gm-vapaasta naudan sisä-, ulko-, kulma- ja paahtopaistista. Kuten kaikki Kunnon jauhelihamme, myös Kunnon paistijauheliha tehdään käsinleikatusta, pakastamattomasta lihasta ja siksi voit huoletta pakastaa loput, mikäli koko jauhelihapiirakka ei tule syödyksi.
Ainekset
- Pohja
-
- 125 g voita
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 0.5 dl juustoraastetta
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 dl kylmää maitoa
- Täyte
-
- 400 g Kunnon paistijauhelihaa
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 200 g paseerattua tomaattia
- 2 tl basilikaa
- 1 ripaus pizzamaustetta
- 1 ripaus mustapippuria
- 1 ripaus valkopippuria
- 3 tl chilikastiketta
- 10 kirsikkatomaattia
- 3 dl juustoraastetta
- Munamaito
-
- 2 kananmunaa
- 2 dl kermaa
Jauhelihapiirakka — Ohje
-
- Nypi pohjan ainekset ja painele taikina irtopohjavuokaan.
- Esipaista pohja uunissa noin 8 min 200 °C.
- Kuullota pilkottu sipuli pannulla, lisää jauheliha ja anna ruskistua. Lisää murskattu valkosipuli, paseerattu tomaatti ja mausteet.
- Kaada pohjan päälle, asettele kirsikkatomaatin puolikkaat ja lisää juustoraaste.
- Sekoita kanamuna ja kerma keskenään ja kaada lopuksi päälle.
- Kypsennä jauhelihapiirakka 175 asteessa noin 45 min.
- Anna jauhelihapiirakan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
- Herra Snellmanin resepti, ole hyvä!
Vinkki!
Kokeile myös Herra Snellmanin annospiirakoita sekä ruokaisaa suolaista piirakkaa. Niin ikään lounaaksi sopii myös jauhelihatäytteinen munakasrulla. Jos kaipaat klassikkoa, testaa perinteinen lihapiirakka-ohjeemme.
Rakastettu koska ei pakastettu
Snellmanin Kunnon jauheliha on aina tuoretta, pakastamatonta, 100-prosenttisesti suomalaista lihaa perhetiloilta.
On jauhelihaa.
Ja sitten on tätä Kunnon jauhelihaa.