Maletkött-tomatpaj

Jauhelihapiirakka tomaatilla 1

Här har vi maletköttpajernas kung. Herr Snellmans recept, varsågod!

6 60 min

Ingredienser

Botten
  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 dl riven ost
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 dl kall mjölk
Fyllning
  • 400 g Riktigt malet kött
  • 1 lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 200 g passerade tomater
  • 2 tsk basilika
  • 1 nypa pizzakrydda
  • 1 nypa svartpeppar
  • 1 nypa vitpeppar
  • 3 tsk chilisås
  • 10 körsbärstomater
  • 3 dl riven ost
Äggmjölk
  • 2 ägg
  • 2 dl grädde

Maletkött-tomatpaj — Gör så här

  1. Knåda ingredienserna till bottnen med fingrarna och tryck ut degen i en form med löstagbart botten. Förstek bottnen i ugnen i ca 8 minuter i 200 °C. Bryn den hackade löken i stekpanna, tillsätt maletkött och låt brynas. Tillsätt den krossade vitlöken, den passérade tomaten och kryddorna. Häll på bottnen, placera ut den halverade körsbärstomaterna och tillsätt den rivna osten. Blanda ägg och grädde och häll på till sist. Stek i 175 grader i ca 45 minuter.
  2. Herr Snellmans recept, varsågod!
Allting stämmer i Riktig malet kött

Malet kött är en grundbult i vår matkultur och i många familjer äts malet kött varje vecka. Vi på Snellmans vill att alla hemmakockar skall ha möjligheten att välja de bästa möjliga produkterna till sin vardag, och därför producerar vi dessa så bra vi bara kan.

Det finns malet kött.
Och sen finns det Riktigt malet kött.

Rate

Dela

Kommentarer