Maletköttbiffar
Malet kött av gris och nöt 23 % 400 g25min
4
Lätt
Ingredienser
Maletköttbiffar
- 1 pkt Snellman Malet kött av gris och nöt 23 % 400 g
- 1 dl skorpmjöl
- 1 lök
- 2 ägg
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 msk smör
- 2 dl matlagningsgrädde
- 1 tsk salt
Instruktioner
-
Rör ihop grädde och skorpmjöl i en stor skål. Låt svälla i 5 minuter.
-
Skala och finhacka löken.
-
Sautera löken en god stund i smör och lägg sen i skorpmjölsblandningen. Fyll på med kött, ägg och kryddor och rör till en jämn massa.
-
Av massan formar du sen 9–12 biffar, som du steker vackert bruna i smör.
-
Du kan också tillreda biffarna i ugn, då är det 20 minuter och 220°C grader som gäller.
-
Servera tillsammans med potatismos.
Näringsinnehåll
| / 100g | / servering 170 g | |
|---|---|---|
| Energi | 1090 kJ / 262 kcal | 1853 kJ / 446 kcal |
| Fett | 19.7 g | 33.5 g |
| - varav mättat fett | 9.1 g | 15.5 g |
| Kolhydrat | 7.6 g | 13 g |
| - varav sockerarter | 1.3 g | 2.2 g |
| Protein | 13 g | 23 g |
| Fiber | 0.4 g | 0.7 g |
| Salt | 1.1 g | 1.8 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.