Marinad åt ribs
1
30min tillagningstid + 30min total tid
Lätt
Ingredienser
Marinad åt ribs
- 1 rödlök
- 0.5 dl farinsocker
- 1 msk tomatpuré
- 1 vitlökslyftor
- 1 bit färsk ingefära
- 0.5 dl appelsinjuice
- 1 msk rödvinsvinäger
- 0.5 msk dijon- senap
- 0.5 msk worcestershiresås
- 200 ml tomatkross
Instruktioner
Fräs 1 finhackad rödlök i olja. Rör ner ½ dl farinsocker. Karamellisera löken ca 5 minuter. Rör ner 1 msk tomatpuré och fräs ytterligare ett par minuter. Tillsätt 1 vitlöksklyfta, 2 cm bit finhackad ingefära, ½ dl apelsinjuice, 1 msk rödvinsvinäger, ½ msk dijonsenap, ½ msk worcestersås och 200 ml tomatkross. Låt småkoka 10 minuter. Rör ibland. Mixa såsen slät med stavmixer. Förvara kallt.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 330 g | |
---|---|---|
Energi | 408 kJ / 96 kcal | 1346 kJ / 317 kcal |
Fett | 0.4 g | 1.2 g |
- varav mättat fett | 0 g | 0.1 g |
Kolhydrat | 22 g | 72.6 g |
- varav sockerarter | 20.2 g | 66.5 g |
Protein | 1 g | 4 g |
Fiber | 1.7 g | 5.7 g |
Salt | 0.2 g | 0.5 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.