Hoppa till innehållet
Marinad åt ribs

Marinad åt ribs

30min

1

Lätt

En god marinad åt , grillribs .

Ingredienser

Marinad åt ribs
  • 1 rödlök
  • 0.5 dl farinsocker
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 vitlökslyftor
  • 1 bit färsk ingefära
  • 0.5 dl appelsinjuice
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 0.5 msk dijon- senap
  • 0.5 msk worcestershiresås
  • 200 ml tomatkross

Instruktioner

Fräs 1 finhackad rödlök i olja. Rör ner ½ dl farinsocker. Karamellisera löken ca 5 minuter. Rör ner 1 msk tomatpuré och fräs ytterligare ett par minuter. Tillsätt 1 vitlöksklyfta, 2 cm bit finhackad ingefära, ½ dl apelsinjuice, 1 msk rödvinsvinäger, ½ msk dijonsenap, ½ msk worcestersås och 200 ml tomatkross. Låt småkoka 10 minuter. Rör ibland. Mixa såsen slät med stavmixer. Förvara kallt.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 330 g
Energi 408 kJ / 96 kcal 1346 kJ / 317 kcal
Fett 0.4 g 1.2 g
- varav mättat fett 0 g 0.1 g
Kolhydrat 22 g 72.6 g
- varav sockerarter 20.2 g 66.5 g
Protein 1 g 4 g
Fiber 1.7 g 5.7 g
Salt 0.2 g 0.5 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

fixa receptet steg för steg

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan