Marinad åt ribs

Marinadi ribseille 1

En god marinad åt grillribs.

1

Ingredienser

  • 1 rödlök
  • 0.5 dl farinsocker
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 cm bit ingefära
  • 1 dl apelsinjuice
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 0.5 msk dijonsenap
  • 0.5 msk Worcestershire-sås
  • 200 ml tomatkross

Gör så här

  1. Fräs 1 finhackad rödlök i olja. Rör ner ½ dl farinsocker. Karamellisera löken ca 5 minuter. Rör ner 1 msk tomatpuré och fräs ytterligare ett par minuter. Tillsätt 1 vitlöksklyfta, 2 cm bit finhackad ingefära, ½ dl apelsinjuice, 1 msk rödvinsvinäger, ½ msk dijonsenap, ½ msk worcestersås och 200 ml tomatkross. Låt småkoka 10 minuter. Rör ibland. Mixa såsen slät med stavmixer. Förvara kallt.

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept