Marinad åt ribs
En god marinad åt grillribs.
1
Ingredienser
-
- 1 rödlök
- 0.5 dl farinsocker
- 1 msk tomatpuré
- 1 vitlöksklyfta
- 2 cm bit ingefära
- 1 dl apelsinjuice
- 1 msk rödvinsvinäger
- 0.5 msk dijonsenap
- 0.5 msk Worcestershire-sås
- 200 ml tomatkross
Marinad åt ribs — Gör så här
-
- Fräs 1 finhackad rödlök i olja. Rör ner ½ dl farinsocker. Karamellisera löken ca 5 minuter. Rör ner 1 msk tomatpuré och fräs ytterligare ett par minuter. Tillsätt 1 vitlöksklyfta, 2 cm bit finhackad ingefära, ½ dl apelsinjuice, 1 msk rödvinsvinäger, ½ msk dijonsenap, ½ msk worcestersås och 200 ml tomatkross. Låt småkoka 10 minuter. Rör ibland. Mixa såsen slät med stavmixer. Förvara kallt.