Marinerad rödlök
1h 10min (varav 10min aktiv)
4
Lätt
Gott till grillat kött.
Ingredienser
Marinerad rödlök
- 2 rödlök
- 1 dl rödvinsvinäger
- 2 msk socker
- 1 tsk salt
- 2 msk olja
- 0.25 tsk svartpeppar
Instruktioner
Skala löken och skär i ringar. Placera löken i en skål eller burk.
Häll upp vinägern i en kastrull och mät upp salt och socker. Koka upp lösningen och häll över löken.
Häll ännu olja i burken och toppa med svartpeppar och rör om väl. Låt marineras i minst en timme, men gärna över natten.
Tips
Pröva en Street food burgare med marinerad rödlök!
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 80 g | |
---|---|---|
Energi | 463 kJ / 111 kcal | 371 kJ / 89 kcal |
Fett | 7.1 g | 5.7 g |
- varav mättat fett | 0.5 g | 0.4 g |
Kolhydrat | 10.2 g | 8.2 g |
- varav sockerarter | 8.8 g | 7.1 g |
Protein | 1 g | 1 g |
Fiber | 1.5 g | 1.2 g |
Salt | 1.5 g | 1.2 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.