Hoppa till innehållet
Marinerad rödlök

Marinerad rödlök

1h 10min (varav 10min aktiv)

4

Lätt

Gott till grillat kött.

Ingredienser

Marinerad rödlök
  • 2 rödlök
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 2 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olja
  • 0.25 tsk svartpeppar

Instruktioner

Skala löken och skär i ringar. Placera löken i en skål eller burk.

Häll upp vinägern i en kastrull och mät upp salt och socker. Koka upp lösningen och häll över löken.

Häll ännu olja i burken och toppa med svartpeppar och rör om väl. Låt marineras i minst en timme, men gärna över natten.

Tips

Pröva en Street food burgare med marinerad rödlök!

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 80 g
Energi 463 kJ / 111 kcal 371 kJ / 89 kcal
Fett 7.1 g 5.7 g
- varav mättat fett 0.5 g 0.4 g
Kolhydrat 10.2 g 8.2 g
- varav sockerarter 8.8 g 7.1 g
Protein 1 g 1 g
Fiber 1.5 g 1.2 g
Salt 1.5 g 1.2 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

fixa receptet steg för steg

Kolla hela receptvideon

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan