Mexikansk hot dog
1
10min total tid
Lätt
En hot dog är kanske det godaste och enklaste du kan göra i matväg med våra knackkorvar och när du väl har grundbultarna på plats – det vill säga bröd och korv – kan du föra din hot dog i 1 000 riktningar!
I det här receptet är det knaprigt, krispigt och kryddigt i mexikansk anda. Testa vår version, ay caramba!
Ingredienser
Mexikansk hot dog
- 0.2 pkt Snellman Riktig skinnfri knackkorv 280 g
- 1 Hotdog bröd
- 1 msk tomatsalsa
- 1 färsk koriander, hackad
- 10 g majschips
Instruktioner
Värm upp knackkorvarna i varmt vatten eller ånga eller grilla dem.
Värm semlorna i mikron. Lägg knackkorvarna och salsan mellan brödet. Krossa majchipsen och strö på. Toppa med hackad, färsk koriander.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 120 g | |
---|---|---|
Energi | 1246 kJ / 298 kcal | 1495 kJ / 357 kcal |
Fett | 15.5 g | 18.6 g |
- varav mättat fett | 4.9 g | 5.9 g |
Kolhydrat | 28.7 g | 34.5 g |
- varav sockerarter | 3.9 g | 4.7 g |
Protein | 11 g | 13 g |
Fiber | 1.4 g | 1.7 g |
Salt | 1.7 g | 2 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.