Mexikoschnitzel
4
45min total tid
Lätt
Ingredienser
Mexikoschnitzel
- 2 pkt Snellman Lövbiff av lantgris ytterfilé 2 st 240 g
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
Panering
- 1 dl vetemjöl
- 2 ägg
- 2 dl skorpmjöl
Stekning
- 1 msk smör
- 1 tsk olja
Paprika-löksauté
- 3 lök
- 2 vitlökslyftor
- 2 paprikaringar som garnering
- 2 msk olja
- 4 msk tomatpuré
- 1 tsk spiskummin
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk cayennepeppar
- 1 msk socker
- 1 dl vatten
Instruktioner
Krydda köttet med salt och peppar. Vänd schnitzlarna i vetemjöl, doppa dem lätt i de vispade äggen och vänd slutligen schnitzeln i skorpmjöl. Låt schnitzlarna torka i en kvart innan du steker dem så att paneringen fastnar på köttet
Tillred grönsakssautén. Skiva löken och paprikan. Hetta upp en skvätt olja i stekpannan och låt grönsakerna småkoka i den, tillsätt tomatpurén och vatten. Krydda och fortsätt småkoka i tio minuter
Hetta upp en skvätt olja och en matsked smör i stekpannan
När oljans yta krusas och fettet blir lite brunt är stekpannan tillräckligt varm. Stek schnitzlarna i cirka två minuter på vardera sidan
Servera genast med paprika-löksautén.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 320 g | |
---|---|---|
Energi | 608 kJ / 145 kcal | 1947 kJ / 464 kcal |
Fett | 5.7 g | 18.2 g |
- varav mättat fett | 1.5 g | 4.7 g |
Kolhydrat | 11.6 g | 37.1 g |
- varav sockerarter | 2.1 g | 6.7 g |
Protein | 11 g | 36 g |
Fiber | 0.8 g | 2.4 g |
Salt | 0.6 g | 1.8 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.