Hoppa till innehållet
Mexikoschnitzel

Mexikoschnitzel

Lövbiff av lantgris ytterfilé 2 st 240 g

4

45min total tid

Lätt

I denna schnitzel toppas den panerade biffen med tomatpuré, paprika och lök. Den passar ypperligt för vänner av kryddstark mat, då du kan blanda i just den mängd chili du anser lämplig. Vill du skära biffarna själv kan du inhandla en bit ytterfilé, men lövbiffarna fungerar också prima.

Ingredienser

Mexikoschnitzel
Panering
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl skorpmjöl
Stekning
  • 1 msk smör
  • 1 tsk olja
Paprika-löksauté
  • 3 lök
  • 2 vitlökslyftor
  • 2 paprikaringar som garnering
  • 2 msk olja
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 1 msk socker
  • 1 dl vatten

Instruktioner

Krydda köttet med salt och peppar. Vänd schnitzlarna i vetemjöl, doppa dem lätt i de vispade äggen och vänd slutligen schnitzeln i skorpmjöl. Låt schnitzlarna torka i en kvart innan du steker dem så att paneringen fastnar på köttet
Tillred grönsakssautén. Skiva löken och paprikan. Hetta upp en skvätt olja i stekpannan och låt grönsakerna småkoka i den, tillsätt tomatpurén och vatten. Krydda och fortsätt småkoka i tio minuter
Hetta upp en skvätt olja och en matsked smör i stekpannan
När oljans yta krusas och fettet blir lite brunt är stekpannan tillräckligt varm. Stek schnitzlarna i cirka två minuter på vardera sidan
Servera genast med paprika-löksautén.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 320 g
Energi 608 kJ / 145 kcal 1947 kJ / 464 kcal
Fett 5.7 g 18.2 g
- varav mättat fett 1.5 g 4.7 g
Kolhydrat 11.6 g 37.1 g
- varav sockerarter 2.1 g 6.7 g
Protein 11 g 36 g
Fiber 0.8 g 2.4 g
Salt 0.6 g 1.8 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan