Mexikoschnitzel

Meksikonleike 1

I denna schnitzel toppas den panerade biffen med tomatpuré, paprika och lök. Den passar ypperligt för vänner av kryddstark mat, då du kan blanda i just den mängd chili du anser lämplig. Vill du skära biffarna själv kan du inhandla en bit ytterfilé, men lövbiffarna fungerar också prima.

4

Ingredienser

  • 4 skivor (á 150 g) gris ytterfilé
  • salt, peppar
Panering:
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl korppujauhoja
Till stekning:
  • smör och vegetabilisk olja
Paprika-löksauté
  • 3 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 paprika
  • 2 msk olja
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk salt
  • nypa cayennepeppar
  • 1 msk socker
  • 1 dl vatten

Mexikoschnitzel — Gör så här

  1. Placera den 1 ½ cm tjocka skivan av gris ytterfilé i en fryspåse eller mellan två bitar plastfolie
  2. Bulta biffarna varsamt tills de är cirka en halv centimeter tjocka. Schnitzeln ska vara ungefär tre gånger större än normalt
  3. Krydda köttet med salt och peppar. Vänd schnitzlarna i vetemjöl, doppa dem lätt i de vispade äggen och vänd slutligen schnitzeln i skorpmjöl. Låt schnitzlarna torka i en kvart innan du steker dem så att paneringen fastnar på köttet
  4. Tillred grönsakssautén. Skiva löken och paprikan. Hetta upp en skvätt olja i stekpannan och låt grönsakerna småkoka i den, tillsätt tomatpurén och vatten. Krydda och fortsätt småkoka i tio minuter
  5. Hetta upp en skvätt olja och en matsked smör i stekpannan
  6. När oljans yta krusas och fettet blir lite brunt är stekpannan tillräckligt varm. Stek schnitzlarna i cirka två minuter på vardera sidan
  7. Servera genast med paprika-löksautén.
Biffar-Snellman

“En bra biff är mör och saftig. Till våra biffar används alltid finländsk gris och nöt från våra egna familjegårdar. Köttet skärs för hand och inget vatten tillsätts. Här finns biffar för alla smaker.”

Ove, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer