Nachoplåt
20min
4
Lätt
Ingredienser
Nachosbotten
- 200 g nachos
- 175 g riven ost
Fyllning
- 1 pkt Snellman Grillad kebab original 300 g
- 1 rödlök
- 250 g körsbärstomat
- 1 gul paprika
- 1 röd paprika
- 300 g salsasås
- 300 g guacamole
- 1 burk av cheddardipp
Instruktioner
Börja förberedelserna med att hacka rödlöken och dina paprikor och halvera samtidigt körsbärstomaterna.
Häll dina nachos i en ugnsform och sprid ut över hela botten. Strö riven ost över och grädda i 200 grader i fem minuter, eller tills osten smälter och börjar få färg. Under tiden steker du kebaben, konstant under omrörning i några minuter.
Strö tomater, rödlök och paprika över den ugnsvarma formen och varva med önskad mängd guacamole. Plocka kebab ur pannan och sprid jämnt i formen.
Toppa med salsa och avrunda helheten med ostdipp, som du kan värma en kort stund i microvågsugn för att göra den mer flytande.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 450 g | |
---|---|---|
Energi | 786 kJ / 189 kcal | 3538 kJ / 851 kcal |
Fett | 13.5 g | 60.7 g |
- varav mättat fett | 5.6 g | 25.3 g |
Kolhydrat | 8.9 g | 40.1 g |
- varav sockerarter | 2.2 g | 9.9 g |
Protein | 8 g | 37 g |
Fiber | 1.6 g | 7.1 g |
Salt | 0.8 g | 3.5 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.