
Nachoplåt
20min
4
Lätt
Med det här receptet finns det egentligen inget rätt eller fel. Det finns bara goda element som du blandar enligt tycke och smak, så mycket eller så lite som dina egna preferenser ger vika. Saftigt och smakrikt blir det hur som helst med en eldig salsa, varm och smältande ost över krispiga nachos och Snellmans härliga Grillade kebab.
Ingredienser
Nachosbotten
- 200 g nachos
- 175 g riven ost
Fyllning
- 1 pkt Snellman Grillad kebab original 300 g
- 1 rödlök
- 250 g körsbärstomat
- 1 gul paprika
- 1 röd paprika
- 300 g salsasås
- 300 g guacamole
- 1 burk av cheddardipp
Instruktioner
- Börja förberedelserna med att hacka rödlöken och dina paprikor och halvera samtidigt körsbärstomaterna.
- Häll dina nachos i en ugnsform och sprid ut över hela botten. Strö riven ost över och grädda i 200 grader i fem minuter, eller tills osten smälter och börjar få färg. Under tiden steker du kebaben, konstant under omrörning i några minuter.
- Strö tomater, rödlök och paprika över den ugnsvarma formen och varva med önskad mängd guacamole. Plocka kebab ur pannan och sprid jämnt i formen.
- Toppa med salsa och avrunda helheten med ostdipp, som du kan värma en kort stund i microvågsugn för att göra den mer flytande.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 450 g | |
---|---|---|
Energi | 786 kJ / 189 kcal | 3538 kJ / 851 kcal |
Fett | 13.2 g | 59.3 g |
- varav mättat fett | 5.5 g | 24.8 g |
Kolhydrat | 8.9 g | 40 g |
- varav sockerarter | 2.2 g | 9.9 g |
Protein | 8 g | 37 g |
Fiber | 1.6 g | 7.1 g |
Salt | 0.8 g | 3.5 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
Med det här receptet finns det egentligen inget rätt eller fel. Det finns bara goda element som du blandar enligt tycke och smak, så mycket eller så lite som dina egna preferenser ger vika. Saftigt och smakrikt blir det hur som helst med en eldig salsa, varm och smältande ost över krispiga nachos och Snellmans härliga Grillade kebab.