Omelettrulle
20min
1
Lätt
Ingredienser
Omelettrulle
- 2 ägg
- 0.5 tsk salt
- 0.2 tsk vitpeppar
- 0.5 msk smör
- 2 msk mjölk
Fyllning
- 60 g Snellman Tunn tunn lättrökt skinka 150 g
- 3 körsbärstomat
- 0.5 avocado
- 0.5 dl babyspenat
- 0.5 dl riven parmesan
Instruktioner
Söndra äggens struktur med en gaffel och tillsätt vätska och kryddor. Värm stekpannan ordentligt, lägg i smöret eller oljan och fyll på omedelbart med äggröran.
Bearbeta omeletten med en träslev från utsidan inåt, det är viktigt att den rör på sig i pannan hela tiden. När ytan är så gott som kompakt, flytta över äggplätten på en tallrik.
Toppa med uppskuren tomat, små avokadokuber, hela skivor av skinka och spenat. Rulla ihop hela omeletten och garnera med riven os
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 300 g | |
---|---|---|
Energi | 690 kJ / 166 kcal | 2069 kJ / 498 kcal |
Fett | 12.1 g | 36.2 g |
- varav mättat fett | 4.2 g | 12.7 g |
Kolhydrat | 1.5 g | 4.6 g |
- varav sockerarter | 1.5 g | 4.4 g |
Protein | 12 g | 36 g |
Fiber | 2 g | 5.9 g |
Salt | 1.6 g | 4.7 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.