
Omelettrulle
20min
1
Lätt
Ingredienser
Omelettrulle
- 2 ägg
- 0.5 tsk salt
- 0.2 tsk vitpeppar
- 0.5 msk smör
- 2 msk mjölk
Fyllning
- 60 g Snellman Tunn tunn lättrökt skinka 150 g
- 3 körsbärstomat
- 0.5 avocado
- 0.5 dl babyspenat
- 0.5 dl riven parmesan
Instruktioner
-
Söndra äggens struktur med en gaffel och tillsätt vätska och kryddor. Värm stekpannan ordentligt, lägg i smöret eller oljan och fyll på omedelbart med äggröran.
-
Bearbeta omeletten med en träslev från utsidan inåt, det är viktigt att den rör på sig i pannan hela tiden. När ytan är så gott som kompakt, flytta över äggplätten på en tallrik.
-
Toppa med uppskuren tomat, små avokadokuber, hela skivor av skinka och spenat. Rulla ihop hela omeletten och garnera med riven os
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 300 g | |
---|---|---|
Energi | 690 kJ / 166 kcal | 2069 kJ / 498 kcal |
Fett | 12.1 g | 36.2 g |
- varav mättat fett | 4.2 g | 12.7 g |
Kolhydrat | 1.5 g | 4.6 g |
- varav sockerarter | 1.5 g | 4.4 g |
Protein | 12 g | 36 g |
Fiber | 2 g | 5.9 g |
Salt | 1.6 g | 4.7 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.