Hoppa till innehållet
Panerad grisschnitzel (glutenfri)

Panerad grisschnitzel (glutenfri)

Lövbiff av lantgris ytterfilé 2 st 240 g

2

30min tillagningstid + 30min total tid

Lätt

Panerade grisschnitzlar går snabbt att tillreda och uppskattas av hela familjen. Som sidorätt fungerar t.ex. sallad eller pommes frites. Dessa utsökta grisschnitzlar görs av Snellmans lantgris. Lantgrisarna föds upp på finländska familjegårdar och matas endast med foder, som inte genmodifierats. Smaklig måltid!

Ingredienser

Panerad grisschnitzel (glutenfri)

Instruktioner

Ta fram biffarna i rumstemperatur ungefär en halvtimme innan stekning. Smula knäckebrödet i ett fat. Krydda biffarna med salt och peppar. Vänd först biffarna i havremjölet, sedan i ägget och till sist i knäckebrödssmulorna.
Hetta upp rypsolja och smör i en stekpanna. Stek biffarna en åt gången på hög värme i ca en minut per sida. Oljan ger biffarna en krispig yta, medan smöret ger smak.
Servera tillsammans med en citronskiva och pommes frites.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 210 g
Energi 845 kJ / 201 kcal 1775 kJ / 423 kcal
Fett 7.1 g 14.9 g
- varav mättat fett 3.1 g 6.4 g
Kolhydrat 15.9 g 33.5 g
- varav sockerarter 1.4 g 2.9 g
Protein 17 g 35 g
Fiber 2.7 g 5.6 g
Salt 0.9 g 1.8 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan