Panerad grisschnitzel (glutenfri)
2
30min tillagningstid + 30min total tid
Lätt
Ingredienser
Panerad grisschnitzel (glutenfri)
- 1 pkt Snellman Lövbiff av lantgris ytterfilé 2 st 240 g
- 1 dl glutenfri havremjöl
- 1 ägg
- 50 g glutenfritt knäckebröd
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 tsk rypsolja
- 1 msk smör
- 1 citron
Instruktioner
Ta fram biffarna i rumstemperatur ungefär en halvtimme innan stekning. Smula knäckebrödet i ett fat. Krydda biffarna med salt och peppar. Vänd först biffarna i havremjölet, sedan i ägget och till sist i knäckebrödssmulorna.
Hetta upp rypsolja och smör i en stekpanna. Stek biffarna en åt gången på hög värme i ca en minut per sida. Oljan ger biffarna en krispig yta, medan smöret ger smak.
Servera tillsammans med en citronskiva och pommes frites.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 210 g | |
---|---|---|
Energi | 845 kJ / 201 kcal | 1775 kJ / 423 kcal |
Fett | 7.1 g | 14.9 g |
- varav mättat fett | 3.1 g | 6.4 g |
Kolhydrat | 15.9 g | 33.5 g |
- varav sockerarter | 1.4 g | 2.9 g |
Protein | 17 g | 35 g |
Fiber | 2.7 g | 5.6 g |
Salt | 0.9 g | 1.8 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.