Panerad grisschnitzel (glutenfri)

Panerad grisschnitzel (glutenfri)

Panerade grisschnitzlar går snabbt att tillreda och uppskattas av hela familjen. Som sidorätt fungerar t.ex. sallad eller pommes frites. Dessa utsökta grisschnitzlar görs av Snellmans lantgris. Lantgrisarna föds upp på finländska familjegårdar och matas endast med foder, som inte genmodifierats.

Smaklig måltid!

2 Glutenfri

Ingredienser

  • 1 pkt Lövbiff av lantgris ytterfilé
  • havremjöl
  • 1 ägg
  • glutenfritt knäckebröd
  • salt, peppar
  • rypsolja och smör till stekning
  • 1 citron

Panerad grisschnitzel (glutenfri) — Gör så här

  1. Ta fram biffarna i rumstemperatur ungefär en halvtimme innan stekning. Smula knäckebrödet i ett fat. Krydda biffarna med salt och peppar. Vänd först biffarna i havremjölet, sedan i ägget och till sist i knäckebrödssmulorna.
  2. Hetta upp rypsolja och smör i en stekpanna. Stek biffarna en åt gången på hög värme i ca en minut per sida. Oljan ger biffarna en krispig yta, medan smöret ger smak.
  3. Servera tillsammans med en citronskiva och pommes frites.
Biffar-Snellman

“En bra biff är mör och saftig. Till våra biffar används alltid finländsk gris och nöt från våra egna familjegårdar. Köttet skärs för hand och inget vatten tillsätts. Här finns biffar för alla smaker.”

Ove, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer