Porsaanleike leivityksellä

Leivitetty porsaanleike (gluteeniton)

Porsaanleike leivityksellä valmistuu nopeasti ja maistuu koko perheelle. Lisukkeeksi kelpaavat maun mukaan vaikkapa tuoresalaatti tai ranskalaiset. Tämän reseptin salaisuus on maailman suomalaisin possu, sillä nämä leivitetyt porsaanleikkeet syntyvät Snellmanin oman maatiaispossun erittäin ohuista lehtipihveistä. Maatiaispossua kasvatetaan perhetiloilla, joilla eläimiä ei ruokita lainkaan geenimuunnellulla rehulla. Lisäksi tällä reseptillä valmistettu leivitetty porsaanleike on täysin gluteeniton. Maista ja ihastu!

2 Gluteeniton

Ainekset

  • 1 pkt Maatiaispossun lehtipihvi ulkofileestä
  • kaurajauhoa
  • 1 kananmuna
  • gluteenitonta näkkileipää
  • suolaa & pippuria
  • rypsiöljyä ja voita paistamiseen
  • 1 sitruuna

Porsaanleike leivityksellä — Ohje

  1. Ota pihvit huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista.
  2. Laita näkkileipää lautaselle ja jauha se pieneksi muruksi. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla.
  3. Kääntele pihvit ensin kaurajauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi näkkileipämuruissa.
  4. Paista pihvit kuumalla pannulla yksi kerrallaan noin minuutti per puoli rypsiöljyn ja voin sekoituksessa. Öljy tekee leivityksestä rapean ja voi viimeistelee herkullisen maun.
  5. Tarjoile leivitetty porsaanleike sitruunanviipaleen ja esimerkiksi ranskalaisten kanssa.

Vinkki!

Porsaanleike leivitettynä -resepti-video:

Katso YouTubessa miten leivitys onnistuu.

Muita porsaanleikereseptejä:

Pihvit Snellman

“Hyvä pihvi on murea ja mehukas. Näihin meidän pihveihin me käytetään aina suomalaista possua ja nautaa meidän omilta perhetiloilta. Liha leikataan käsin eikä siihen lisätä vettä. Valinnanvaraakin on makujen suhteen mukavasti.”

Ove, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit