
Porsaanleike leivityksellä
30min
2
Helppo
Ainekset
Porsaanleike leivityksellä
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun lehtipihvi ulkofileestä 2 kpl 240 g
- 1 dl gluteenitonta kaurajauhoa
- 1 kpl kananmunaa
- 50 g gluteenitonta näkkileipää
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
- 1 tl rypsiöljyä
- 1 rkl voita
- 1 kpl sitruunaa
Ohje
-
Ota pihvit huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista.
-
Laita näkkileipää lautaselle ja jauha se pieneksi muruksi. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla.
-
Kääntele pihvit ensin kaurajauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi näkkileipämuruissa.
-
Paista pihvit kuumalla pannulla yksi kerrallaan noin minuutti per puoli rypsiöljyn ja voin sekoituksessa. Öljy tekee leivityksestä rapean ja voi viimeistelee herkullisen maun.
-
Tarjoile leivitetty porsaanleike sitruunanviipaleen ja esimerkiksi ranskalaisten kanssa.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 210 g | |
---|---|---|
Energia | 845 kJ / 201 kcal | 1775 kJ / 423 kcal |
Rasva | 7.1 g | 14.9 g |
- josta tyydyttynyttä | 3.1 g | 6.4 g |
Hiilihydraatit | 15.9 g | 33.5 g |
- josta sokereita | 1.4 g | 2.9 g |
Proteiini | 17 g | 35 g |
Ravintokuitu | 2.7 g | 5.6 g |
Suola | 0.9 g | 1.8 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.