Papaya poke bowl med lantgris
4
40min tillagningstid + 1h 20min total tid
Lätt
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Rostad vitlök filébiff av lantgris 2 st 230 g
- 1 msk olja för stekning
Poke bowl
- 1 färsk papaja
- 8 små morotter
- 2 dl djupfryst ärter
- 0.5 gurka
- 100 g körsbärstomat
- 4 msk lätt majonnäs
Sushiris
- 4 dl ris
- 5 dl vatten
- 3.5 msk risvinäger
- 2.5 msk socker
- 2 tsk salt
Instruktioner
Börja med Sushi-riset, skölj i sil under rinnande vatten tills sköljvattnet klarnat. Häll riset i en kastrull, tillsätt vatten och låt riset vila 15 minuter under lock.
Hetta upp riset till kokningspunkten. Minska på värmen och låt riset puttra under lock i ytterligare 10 minuter. Lyft kastrullen av spisen och åt vila under lock i 10 minuter Mät upp kryddorna i en annan kastrull och koka upp så att sockret upplöses.
Häll riset på ett lågt fat och rör i kryddspadet. Kyl ner riset snabbt, dock utan att hantera riset för mycket. Använd något du kan fläkta med.
Notera också att tidsangivelserna kan variera en aning beroende på vilket ris du använder, så kolla noga på förpackningen vad som gäller innan du börjar på.
Fortsätt tillreda din poke bowl. Halvera papayan och plocka bort fröna. Skala och tärna.
Strimla morötterna med en skalkniv och forma till rosor. Delen du inte kommer åt att strimla kan du använda som morotspinnar.
Skär skivor av gurkan och halvera körsbärstomaterna.
Stek filébiffarna i varm panna och skär till skivor.
Lägg ris i botten av ett rymligt fat med kanter och placera ut övriga ingredienser enligt önskemål. Spritsa en hög med majonnäs över råvarorna, eller i en liten hög skilt för sig.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 500 g | |
---|---|---|
Energi | 473 kJ / 112 kcal | 2366 kJ / 562 kcal |
Fett | 2.7 g | 13.3 g |
- varav mättat fett | 0.4 g | 2 g |
Kolhydrat | 16.8 g | 83.9 g |
- varav sockerarter | 4.7 g | 23.6 g |
Protein | 4 g | 21 g |
Fiber | 1.6 g | 8.1 g |
Salt | 0.8 g | 3.8 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.