Papaya poke bowl med lantgris
1h 20min (varav 40min aktiv)
4
Lätt
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Rostad vitlök filébiff av lantgris 2 st 230 g
- 1 msk olja för stekning
Poke bowl
- 1 färsk papaja
- 8 små morotter
- 2 dl djupfryst ärter
- 0.5 gurka
- 100 g körsbärstomat
- 4 msk lätt majonnäs
Sushiris
- 4 dl ris
- 5 dl vatten
- 3.5 msk risvinäger
- 2.5 msk socker
- 2 tsk salt
Instruktioner
- Börja med Sushi-riset, skölj i sil under rinnande vatten tills sköljvattnet klarnat. Häll riset i en kastrull, tillsätt vatten och låt riset vila 15 minuter under lock.
- Hetta upp riset till kokningspunkten. Minska på värmen och låt riset puttra under lock i ytterligare 10 minuter. Lyft kastrullen av spisen och åt vila under lock i 10 minuter Mät upp kryddorna i en annan kastrull och koka upp så att sockret upplöses.
- Häll riset på ett lågt fat och rör i kryddspadet. Kyl ner riset snabbt, dock utan att hantera riset för mycket. Använd något du kan fläkta med.
- Notera också att tidsangivelserna kan variera en aning beroende på vilket ris du använder, så kolla noga på förpackningen vad som gäller innan du börjar på.
- Fortsätt tillreda din poke bowl. Halvera papayan och plocka bort fröna. Skala och tärna.
- Strimla morötterna med en skalkniv och forma till rosor. Delen du inte kommer åt att strimla kan du använda som morotspinnar.
- Skär skivor av gurkan och halvera körsbärstomaterna.
- Stek filébiffarna i varm panna och skär till skivor.
- Lägg ris i botten av ett rymligt fat med kanter och placera ut övriga ingredienser enligt önskemål. Spritsa en hög med majonnäs över råvarorna, eller i en liten hög skilt för sig.
Näringsinnehåll
| / 100g | / servering 500 g | |
|---|---|---|
| Energi | 473 kJ / 112 kcal | 2366 kJ / 562 kcal |
| Fett | 2.7 g | 13.3 g |
| - varav mättat fett | 0.4 g | 2 g |
| Kolhydrat | 16.8 g | 83.9 g |
| - varav sockerarter | 4.7 g | 23.6 g |
| Protein | 4 g | 21 g |
| Fiber | 1.6 g | 8.1 g |
| Salt | 0.8 g | 3.8 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
