Siirry sisältöön
Poke bowl possulla ja papaijalla

Poke bowl possulla ja papaijalla

Maatiaispossun paahdettu valkosipuli fileepihvi 2 kpl 230 g

4

40min työaika | 1t 20min kokonaisaika

Helppo

Aasian ihania makuja ja kotimaista maatiaispossua samassa kulhossa! Tähän herkulliseen Poke bowliin tulee makeaa papaijaa, raikkaita kasviksia, maustettua sushiriisiä sekä Snellmanin maatiaispossun paahdetulla valkosipulilla maustettuja lisäaineettomia fileepihvejä. Tämä Poke Bowl on täydellinen valinta kun kaipaat herkuttelun lisäksi värienergiaa päivääsi!

Ainekset

Poke bowl
  • 1 kpl tuoretta papaijaa
  • 8 kpl poientä porkkanaa
  • 2 dl pakasteherneitä
  • 0.5 kpl kurkkua
  • 100 g kirsikkatomaatteja
  • 4 rkl kevytmajoneesia
Maustettu sushiriisi
  • 4 dl riisiä
  • 5 dl vettä
  • 3.5 rkl riisiviinietikkaa
  • 2.5 rkl sokeria
  • 2.5 tl suolaa

Ohje

Aloita sushiriisin kypsentämisestä: Huuhtele riisiä siivilässä, juoksevan veden alla, kunnes huuhteluvesi on kirkasta. Kaada riisi kattilaan, lisää vesi ja anna riisin levätä 15 minuuttia kannella peitettynä.

Kuumenna riisi kiehuvaksi. Vähennä lämpöä ja anna riisin kypsyä miedolla lämmöllä, kannen alla, 10 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja anna riisin levätä vielä 10 minuuttia kannella peitettynä.
Mittaa sushiriisin mausteet toiseen kattilaan ja kiehauta, jotta sokeri liukenee.

Kumoa riisi laakealle vadille ja sekoita mausteliemi sen sekaan. Jäähdytä riisi mahdollisimman nopeasti, mutta kuitenkin mahdollisimman vähän riisiä käsitellen. Voit käyttää jäähdyttämisessä avuksi esimerkiksi viuhkaa.

Huomioithan myös, että sushiriisin kypsennysajan, veden ja suositeltujen mausteiden määrä voi vaihdella käytettävän riisin mukaan – eli voit halutessasi tarkista kypsennysohjeet vielä käyttämäsi sushiriisin pakkauksesta.

Jatka Poke bowlin valmistamisella: Halkaise papaija ja poista siemenet. Kuori ja kuutioi.

Suikaloi porkkanoista kuorimaveitsellä ohuita suikaleita ja kääri porkkanaruusuiksi. Ne osat porkkanoista, joita et saa suikaloitua, voit leikata porkkanatikuiksi.

Leikkaa kurkku viipaleiksi ja halkaise kirsikkatomaatit.

Paista Maatiaipossun fileepihvit pannulla kypsiksi (n. 2,5 min / puoli) ja leikkaa viipaleiksi.

Laita riisiä laakea kulhon pohjalle ja asettele loput raaka-aineet riisin päälle. Pursota pieni määrä majoneesia raaka-aineiden päälle tai omaksi pieneksi keokseen.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 500 g
Energia 473 kJ / 112 kcal 2366 kJ / 562 kcal
Rasva 2.7 g 13.3 g
- josta tyydyttynyttä 0.4 g 2 g
Hiilihydraatit 16.8 g 83.9 g
- josta sokereita 4.7 g 23.6 g
Proteiini 4 g 21 g
Ravintokuitu 1.6 g 8.1 g
Suola 0.9 g 4.4 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Aasialainen ruoka Arkiruoka Kevät Salaatit Satokausiresepti

kokkaa resepti vaiheittain

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle