Hoppa till innehållet
Pepparbiff

Pepparbiff

Stekmalet kött av nöt 7 % 400 g

20min

2

Lätt

Pepparbiff är en riktig klassiker. Denna pepparbiff är gjord av Snellmans stekmalet kött. Den bästa pepparbiffen görs naturligtvis på färskt kött och därför använder vi enbart ofryst färskt kött vid tillverkning av stekmalet köt. Ofryst kött behåller smaken bättre en fryst kött, och ger en fast konsistens.

Ingredienser

Pepparbiff

Instruktioner

Forma det malda köttet till biffar (2-4 st), och tillsätt salt enligt smak. Grovmal pepparblandningen och tryck på biffen. Låt biffarna stå i rumstemperatur i ca 30-60 min. Stek i panna med olja på båda sidorna, ca 2-3min / sida, beroende på tjockheten av biffarna.
Häll på sojasås och grädde i pannan. Koka tills gräddet har blivit till en sås.
Biffarna kan t.ex. serveras med karamelliserad roskål och morötter (strö på lite sirap och salt vid stekning).

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 300 g
Energi 1032 kJ / 249 kcal 3096 kJ / 746 kcal
Fett 19.7 g 59.2 g
- varav mättat fett 11 g 32.9 g
Kolhydrat 1.9 g 5.8 g
- varav sockerarter 1.1 g 3.2 g
Protein 15 g 46 g
Fiber 0.6 g 1.9 g
Salt 0.9 g 2.8 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan