Pepparbiff
20min
2
Lätt
Ingredienser
Pepparbiff
- 1 pkt Snellman Stekmalet kött av nöt 7 % 400 g
- 6 tsk grovmalen pepparblandning
- 1 msk olja
- 0.25 dl sojasås
- 2 dl grädde
- 2 rosmarinkvistar
Instruktioner
Forma det malda köttet till biffar (2-4 st), och tillsätt salt enligt smak. Grovmal pepparblandningen och tryck på biffen. Låt biffarna stå i rumstemperatur i ca 30-60 min. Stek i panna med olja på båda sidorna, ca 2-3min / sida, beroende på tjockheten av biffarna.
Häll på sojasås och grädde i pannan. Koka tills gräddet har blivit till en sås.
Biffarna kan t.ex. serveras med karamelliserad roskål och morötter (strö på lite sirap och salt vid stekning).
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 300 g | |
---|---|---|
Energi | 1032 kJ / 249 kcal | 3096 kJ / 746 kcal |
Fett | 19.7 g | 59.2 g |
- varav mättat fett | 11 g | 32.9 g |
Kolhydrat | 1.9 g | 5.8 g |
- varav sockerarter | 1.1 g | 3.2 g |
Protein | 15 g | 46 g |
Fiber | 0.6 g | 1.9 g |
Salt | 0.9 g | 2.8 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.