Pepparbiff

Pepparbiff

Pepparbiff är en riktig klassiker. Denna pepparbiff är gjord av Snellmans stekmalet kött. Den bästa pepparbiffen görs naturligtvis på färskt kött och därför använder vi enbart ofryst färskt kött vid tillverkning av stekmalet köt.

Ofryst kött behåller smaken bättre en fryst kött, och ger en fast konsistens.

2

Ingredienser

  • 400 g Snellmans stekmalet kött av nöt
  • 6 tsk grovmalen pepparblandning
  • 1 msk olja
  • 0.25 dl sojasås
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 rosmarin kvistar

Pepparbiff — Gör så här

  1. Forma det malda köttet till biffar (2-4 st), och tillsätt salt enligt smak. Grovmal pepparblandningen och tryck på biffen. Låt biffarna stå i rumstemperatur i ca 30-60 min. Stek i panna med olja på båda sidorna, ca 2-3min / sida, beroende på tjockheten av biffarna.
  2. Häll på sojasås och grädde i pannan. Koka tills gräddet har blivit till en sås.
  3. Biffarna kan t.ex. serveras med karamelliserad roskål och morötter (strö på lite sirap och salt vid stekning).
Allting stämmer i Riktig malet kött

Malet kött är en grundbult i vår matkultur och i många familjer äts malet kött varje vecka. Vi på Snellmans vill att alla hemmakockar skall ha möjligheten att välja de bästa möjliga produkterna till sin vardag, och därför producerar vi dessa så bra vi bara kan.

Det finns malet kött.
Och sen finns det Riktigt malet kött.

Rate

Dela

Kommentarer