Pepparbiff

Pepparbiff

Pepparbiff är en riktig klassiker. Denna pepparbiff är gjord av Snellmans stekmalet kött. Den bästa pepparbiffen görs naturligtvis på färskt kött och därför använder vi enbart ofryst färskt kött vid tillverkning av stekmalet köt.

Ofryst kött behåller smaken bättre en fryst kött, och ger en fast konsistens.

2

Ingredienser

  • 400 g Snellmans stekmalet kött av nöt
  • 6 tsk grovmalen pepparblandning
  • 1 msk olja
  • 0.25 dl sojasås
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 rosmarin kvistar

Pepparbiff — Gör så här

  1. Forma det malda köttet till biffar (2-4 st), och tillsätt salt enligt smak. Grovmal pepparblandningen och tryck på biffen. Låt biffarna stå i rumstemperatur i ca 30-60 min. Stek i panna med olja på båda sidorna, ca 2-3min / sida, beroende på tjockheten av biffarna.
  2. Häll på sojasås och grädde i pannan. Koka tills gräddet har blivit till en sås.
  3. Biffarna kan t.ex. serveras med karamelliserad roskål och morötter (strö på lite sirap och salt vid stekning).
Jauheliha banner 02

Du myser
när vi inte fryser

Snellmans Riktigt malet kött är aldrig fruset, alltid färskt och 100-procent inhemskt kött från våra famijegårdar.

Det finns malet kött.

Och sen finns det Riktigt malet kött.

Rate

Dela

Kommentarer