
Petit choux med skinkfyllning
Inhemsk palvad skinka 400 g1h 20min (varav 1h aktiv)
56
Lätt
Ingredienser
- 2 msk smält smör
- 2 msk sesamfrön
- 1 ägg till smörjning
Skinkfyllning
- 1 pkt Snellman Inhemsk palvad skinka 400 g
- 1 Färskost med gräslök (200 g)
- 150 g crème fraiche
- 1 äpple
- 1 rödlök (liten)
- 1 vitlökslyftor
- 1 kruka gräslök
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk grovmald svartpeppar
Dessutom
- 2 paket stora bladdegsplattor (á 500–600 g)
Instruktioner
- Börja med att ta degen ur frysen för att tida.
- Förbered sen fyllningen. Skär skinkan i små bitar, riv äpplet samt skala och hacka röd- och vitlök. Hacka gräslöken. Rör ihop alla fyllningsingredienser i en skål.
- Kavla ut plåten med smördeg tunt, så att det täcker en 35 x 40 cm plåt med bakplåtspapper. Smörj den ena halvan av degen med smält smör. Vik ihop degen så att den smorda delen blir inuti den vikta degbiten.
- Skär degen i fyrkanter, 5 x 5 cm. Flytta över degrutorna på två skilda plåtar täckta med bakplåtspapper, pensla rutorna med ägg och strö sesamfrön över.
- Grädda i ugn på 225 grader i ca 15 minuter (i varmluftsugn på 200 grader i 15 minuter), tills de har rest sig och fått en vacker färg på ytan. Låt svalna helt efter gräddning.
- Var försiktigt när du öppnar pastejerna med händerna, fyll petit chouxen och tryck lätt på locket. Servera som salt plockmat vid passligt läge.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 32 g | |
---|---|---|
Energi | 1278 kJ / 307 kcal | 409 kJ / 98 kcal |
Fett | 22.4 g | 7.2 g |
- varav mättat fett | 11.6 g | 3.7 g |
Kolhydrat | 17.9 g | 5.7 g |
- varav sockerarter | 1.8 g | 0.6 g |
Protein | 9 g | 3 g |
Fiber | 1.5 g | 0.5 g |
Salt | 0.9 g | 0.3 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.