Hoppa till innehållet
Petit choux med skinkfyllning

Petit choux med skinkfyllning

Inhemsk palvad skinka 400 g

1h 20min (varav 1h aktiv)

56

Lätt

Dessa luftiga och skinkfyllda smakbitar gör du enkelt med färdig deg från frysdisken. Rör ihop en skinkfyllning som smälter i munnen, gjord på Snellmans inhemska palvade skinka, äpple, färskost och crème fraiche. Tillred en större sats på en och samma gång!

Ingredienser

  • 2 msk smält smör
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 ägg till smörjning
Skinkfyllning
  • 1 pkt Snellman Inhemsk palvad skinka 400 g
  • 1 Färskost med gräslök (200 g)
  • 150 g crème fraiche
  • 1 äpple
  • 1 rödlök (liten)
  • 1 vitlökslyftor
  • 1 kruka gräslök
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
Dessutom
  • 2 paket stora bladdegsplattor (á 500–600 g)

Instruktioner

Börja med att ta degen ur frysen för att tida.
Förbered sen fyllningen. Skär skinkan i små bitar, riv äpplet samt skala och hacka röd- och vitlök. Hacka gräslöken. Rör ihop alla fyllningsingredienser i en skål.
Kavla ut plåten med smördeg tunt, så att det täcker en 35 x 40 cm plåt med bakplåtspapper. Smörj den ena halvan av degen med smält smör. Vik ihop degen så att den smorda delen blir inuti den vikta degbiten.
Skär degen i fyrkanter, 5 x 5 cm. Flytta över degrutorna på två skilda plåtar täckta med bakplåtspapper, pensla rutorna med ägg och strö sesamfrön över.
Grädda i ugn på 225 grader i ca 15 minuter (i varmluftsugn på 200 grader i 15 minuter), tills de har rest sig och fått en vacker färg på ytan. Låt svalna helt efter gräddning.
Var försiktigt när du öppnar pastejerna med händerna, fyll petit chouxen och tryck lätt på locket. Servera som salt plockmat vid passligt läge.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 32 g
Energi 1278 kJ / 307 kcal 409 kJ / 98 kcal
Fett 22.4 g 7.2 g
- varav mättat fett 11.6 g 3.7 g
Kolhydrat 17.9 g 5.7 g
- varav sockerarter 1.8 g 0.6 g
Protein 9 g 3 g
Fiber 1.5 g 0.5 g
Salt 0.9 g 0.3 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

fixa receptet steg-för-steg

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan