Petit choux med skinkfyllning
1h 20min (varav 1h aktiv)
56
Lätt
Ingredienser
- 2 msk smält smör
- 2 msk sesamfrön
- 1 ägg till smörjning
Skinkfyllning
- 1 pkt Snellman Inhemsk palvad skinka 400 g
- 1 Färskost med gräslök (200 g)
- 150 g crème fraiche
- 1 äpple
- 1 rödlök (liten)
- 1 vitlökslyftor
- 1 kruka gräslök
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk grovmald svartpeppar
Dessutom
- 2 paket stora bladdegsplattor (á 500–600 g)
Instruktioner
Börja med att ta degen ur frysen för att tida.
Förbered sen fyllningen. Skär skinkan i små bitar, riv äpplet samt skala och hacka röd- och vitlök. Hacka gräslöken. Rör ihop alla fyllningsingredienser i en skål.
Kavla ut plåten med smördeg tunt, så att det täcker en 35 x 40 cm plåt med bakplåtspapper. Smörj den ena halvan av degen med smält smör. Vik ihop degen så att den smorda delen blir inuti den vikta degbiten.
Skär degen i fyrkanter, 5 x 5 cm. Flytta över degrutorna på två skilda plåtar täckta med bakplåtspapper, pensla rutorna med ägg och strö sesamfrön över.
Grädda i ugn på 225 grader i ca 15 minuter (i varmluftsugn på 200 grader i 15 minuter), tills de har rest sig och fått en vacker färg på ytan. Låt svalna helt efter gräddning.
Var försiktigt när du öppnar pastejerna med händerna, fyll petit chouxen och tryck lätt på locket. Servera som salt plockmat vid passligt läge.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 32 g | |
---|---|---|
Energi | 1278 kJ / 307 kcal | 409 kJ / 98 kcal |
Fett | 22.4 g | 7.2 g |
- varav mättat fett | 11.6 g | 3.7 g |
Kolhydrat | 17.9 g | 5.7 g |
- varav sockerarter | 1.8 g | 0.6 g |
Protein | 9 g | 3 g |
Fiber | 1.5 g | 0.5 g |
Salt | 0.9 g | 0.3 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.