Picadillo
4
20min tillagningstid + 40min total tid
Lätt
Picadillo är en köttfärsrätt som är känd och omtyckt i hela Latinamerika. Det finns otaliga versioner av rätten. Detta recept är en grundsås och i den kan man tillsätta frukter, grönsaker och naturligtvis kryddor efter egen smak. Längs kusten lär man föredra en fruktigare picadillo och man blandar bland annat i päron, banan och/eller ananas.
Ingredienser
Picadillo
- 1 pkt Snellman Malet kött av gris och nöt 23 % 400 g
- 1 lök
- 2 vitlökslyftor
- 1 syrligt äpple
- 1 banan
- 100 g färsk ananas
- 1 burk skalade tomater (ca 400g)
- 3 msk konserverad, skivad jalapeño
- 1 dl russin
- 0.5 dl oliver med paprikafyllning
- 0.25 tsk kanel
- 0.25 tsk nejlika
- 1 msk pizzakrydda
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 0.5 dl tomatketchup
Instruktioner
Bryn köttet i en traktörpanna, tillsätt den finfördelade löken och vitlöksklyftorna, rör om en stund och tillsätt därefter resten av ingredienserna. Låt småkoka på svag värme utan lock i cirka 20 minuter. Rör om försiktigt då och då. Avsmaka
Servera med kokt ris, majschips eller varför inte som fyllning till ugnsbakad potatis.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 330 g | |
---|---|---|
Energi | 564 kJ / 135 kcal | 1861 kJ / 446 kcal |
Fett | 7 g | 23.2 g |
- varav mättat fett | 3 g | 9.9 g |
Kolhydrat | 10.6 g | 34.8 g |
- varav sockerarter | 9.7 g | 32.2 g |
Protein | 6 g | 20 g |
Fiber | 2 g | 6.6 g |
Salt | 0.6 g | 2 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.