Hoppa till innehållet
Picadillo

Picadillo

Malet kött av gris och nöt 23 % 400 g

4

20min tillagningstid + 40min total tid

Lätt

Picadillo är en köttfärsrätt som är känd och omtyckt i hela Latinamerika. Det finns otaliga versioner av rätten. Detta recept är en grundsås och i den kan man tillsätta frukter, grönsaker och naturligtvis kryddor efter egen smak. Längs kusten lär man föredra en fruktigare picadillo och man blandar bland annat i päron, banan och/eller ananas.

Ingredienser

Picadillo
  • 1 pkt Snellman Malet kött av gris och nöt 23 % 400 g
  • 1 lök
  • 2 vitlökslyftor
  • 1 syrligt äpple
  • 1 banan
  • 100 g färsk ananas
  • 1 burk skalade tomater (ca 400g)
  • 3 msk konserverad, skivad jalapeño
  • 1 dl russin
  • 0.5 dl oliver med paprikafyllning
  • 0.25 tsk kanel
  • 0.25 tsk nejlika
  • 1 msk pizzakrydda
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl tomatketchup

Instruktioner

Bryn köttet i en traktörpanna, tillsätt den finfördelade löken och vitlöksklyftorna, rör om en stund och tillsätt därefter resten av ingredienserna. Låt småkoka på svag värme utan lock i cirka 20 minuter. Rör om försiktigt då och då. Avsmaka
Servera med kokt ris, majschips eller varför inte som fyllning till ugnsbakad potatis.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 330 g
Energi 564 kJ / 135 kcal 1861 kJ / 446 kcal
Fett 7 g 23.2 g
- varav mättat fett 3 g 9.9 g
Kolhydrat 10.6 g 34.8 g
- varav sockerarter 9.7 g 32.2 g
Protein 6 g 20 g
Fiber 2 g 6.6 g
Salt 0.6 g 2 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan