Picadillo

Picadillo 1

Picadillo är en köttfärsrätt som är känd och omtyckt i hela Latinamerika. Det finns otaliga versioner av rätten. Detta recept är en grundsås och i den kan man tillsätta frukter, grönsaker och naturligtvis kryddor efter egen smak. Längs kusten lär man föredra en fruktigare picadillo och man blandar bland annat i päron, banan och/eller ananas.

4

Ingredienser

  • 400 g malet kött av gris och nöt
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 syrligt äpple
  • banan
  • 2–3 ananasringar eller 100 g färsk ananas
  • 1 brk konserverade tomater
  • 3 msk konserverad, skivad jalapeño
  • 1 dl russin
  • 0.5 dl oliver med paprikafyllning
  • 0.25 tsk kanel
  • 0.25 tsk nejlika
  • 1 msk pizzakrydda
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl ketchup

Picadillo — Gör så här

  1. Bryn köttet i en traktörpanna, tillsätt den finfördelade löken och vitlöksklyftorna, rör om en stund och tillsätt därefter resten av ingredienserna. Låt småkoka på svag värme utan lock i cirka 20 minuter. Rör om försiktigt då och då. Avsmaka
  2. Servera med kokt ris, majschips eller varför inte som fyllning till ugnsbakad potatis.
Jauheliha banner 02

Du myser
när vi inte fryser

Snellmans Riktigt malet kött är aldrig fruset, alltid färskt och 100-procent inhemskt kött från våra famijegårdar.

Det finns malet kött.

Och sen finns det Riktigt malet kött.

Rate

Dela

Kommentarer